Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Un paraşutist militar de la Baza din Câmpia Turzii a murit în timpul unui exerciţiu pe aerodromul Boboc

NEWS.RO

Un paraşutist militar de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii şi-a pierdut viaţa, miercuri, în urma unui accident în timpul unui exerciţiu care a avut loc pe aerodromul Boboc, din judeţul Buzău. El avea 38 de ani, era căsătorit şi avea un copil, potrivit news.ro.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de paraşută BG-7M. Era căsătorit şi avea un copil.

Joi, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a ofiţerului.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut”, a arătat MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *