Buzăul, fără președinți de birouri electorale. VIDEO Lucian Romașcanu: „Mergem înainte!”

Foto PS News

Prima zi de campanie electorală a găsit județul Buzău fără președinți de birouri electorale și locțiitori ai acestora. O decizie a instanței, pronunțată joi, 10 mai, a dispus organizarea unei noi trageri la sorți pentru aceste posturi – a treia. Situația este urmare a unor dispute juridice între cei care organizează pregătirea alegerilor și magistrați, cărora li s-a luat dreptul să facă parte din aceste birouri.

Potrivit Agerpres, Biroul Electoral Central (BEC) a anulat chiar si cea de-a treia tragere la sorţi organizată de către Tribunalul Buzău în vederea desemnării preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare pentru alegerile din data de 9 iunie. Printre deficienţe s-a constat înscrierea în lista magistraţilor a unor persoane care nu au calitatea de magistraţi.

Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău, întrebat de PS News cum stau lucrurile la Buzău spune, însă:

“Mergem înainte”! Suntem în forță: de dimineață până seara și de luni până duminică!”

 

Lucian Romașcanu: „Este o zi importantă pentru relațiile dintre România și Israel”

Romașcanu a participat la şedinţa solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel. „Este o zi importantă și din perspective martiriului celor care au suferit în închisorile comuniste”, a subliniat senatorul PSD, pentru PS News.

„Este o zi importantă pentru relațiile dintre România și Israel. Relații vechi, foarte vechi și bune.

În cea mai mare parte a timpului am avut și noi scăpările noastre în istorie, momentele de tragedie cum spunea cronicarul: Omul este sub vremi și câteodată am făcut lucrurile care nu trebuiau făcute. Suntem singură țară care de 75 de ani are relații neîntrerupte cu Israel.

O relație diplomatică, o relație veche, o prietenie cu evreii de origine română care trăiesc în Israel în acest moment. Merită să sărbătorim această zi a prieteniei dintre cele două popoare. Este o zi importantă și din perspective martiriului celor care au suferit în închisorile comuniste. Iată că peste timp și suferință leagă cele două popoare. Deci, e o zi importantă, o zi istorică”, a încheiat Romașcanu.

Şedinţa solemnă a avut loc în contextul în care în 10 aprilie a intrat în vigoare Legea 86/2024 pentru instituirea zilei de 14 mai ca Ziua Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel.

Potrivit legii, Parlamentul va lua măsurile necesare pentru a marca, printr-un moment solemn la începutul şedinţei parlamentare din ziua de 14 mai a fiecărui an sau atunci când Parlamentul nu se reuneşte la această dată, cu ocazia şedinţei parlamentare din imediata proximitate temporală a acestei date, semnificaţia acestei zile.

De asemenea, la data de 14 mai a fiecărui an, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul şi Guvernul vor lua măsurile necesare pentru arborarea drapelului Statului Israel, alături de cel al României.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: