Skip to content
Economie

BVB: măsurile anunțate de Teodorovici pun în pericol perspectivele de dezvoltare

" "

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avertizat, miercuri, că piaţa de capital din România a intrat într-o zonă care pune în pericol perspectivele de dezvoltare, inclusiv o eventuală promovare a bursei la statutul de piaţă emergentă.

BVB a deschis, miercuri, în scădere cu peste 7%, după măsurile anunţate de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru anul viitor.

" "
" "

Marţi, acesta a anunţat că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare. În plus, Teodorovici a anunţat că, începând de la 1 ianuarie 2019, va fi impusă o plafonare a preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh.

Miercuri, BVB a avertizat că piaţa de capital din România a intrat într-o zonă care pune în pericol perspectivele de dezvoltare, anunță News.ro.

Piaţa de capital locală, în care activează companii româneşti ce reprezintă valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al României, a intrat într-o zonă care poate pune în pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzând aici şi o eventuală promovare a bursei la statutul de piaţă emergentă”, se arată în comunicat.

BVB a subliniat că investitorii urmăresc cu deosebită atenţie acţiunile decidenţilor politici ce influenţează mediul economic şi evoluţia companiilor listate. În plus, bursa a subliniat că un aspect major în cadrul procesului investiţional este dat de predictibilitatea şi stabilitatea legislativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *