Skip to content
Economie

BVB, tendințe de revenire

smart-money.co

Indicele reprezentativ BET de la BVB a revenit în prima oră de tranzacționare de astăzi peste reperul de 7.000 de puncte, în condițiile în care investitorii tatonează pentrru găsirea unor repere după publicarea vineri seara a ordonanței cu modificări majore de ordin fiscal și de reglementare în domeniile bancar, energie și telecom.

Investitorii activi la Burs de Valori București au scăpat cel puțin de neajunsul necunoscutului după ce ordonanța de urgență care a provocat picajul de aproape o cincime a cotațiilor a căpătat vineri o formă finală, anunță Profit.ro.

Astfel s-au creat condițiile cel puțin pentru un ricoșeu tehnic, pentru ca piața să testeze repere de regrupare a cumpărătorilor.

După o oră și jumătate de tranzacționare, indicele reprezentativ BET câștiga 2,36%, situându-se la nivelul de 7.126 de puncte, pe fondul unui rulaj al pieței de acțiuni echivalent cu puțin peste 5 milioane euro.

Cea mai mare parte a aceste activități de tranzacționare a fost asigurată de transferurile de 14,15 milioane lei pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au o revenire de 6,67%, până la prețul de 1,9200 lei/acțiune.

Un ricoșeu de o amplitudine încă și mai mare, 7,07% înregistrează titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD).

Zi favorabilă au și acțiuni din domeniul energiei. Astfel, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) urcau cu 1,07%, până la prețul de 28,30 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei, de 2,42 milioane lei, iar titlurile OMV Petrom (SNP) aveau o revenire de 3,21%.

Semnalele sunt, însă, contradictorii astfel încât nu este clar că piața este pe cale de a găsi minimele locale.

Acțiuni precum Electrica (EL) și Transelectrica (TEL) au consumat tranzacții sub reperele de tranzacționare ale săptămânii trecute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *