BVB: Tranzacţii cu acţiuni Hidroelectrica în valoare de peste 338 milioane de lei, în şedinţa de marţi

hidroelectrica
Sursă foto: Hidroelectrica

Acţiunile Hidroelectrica continuă să fie cele mai tranzacţionate pe Bursa de la Bucureşti, generând schimburi în valoare de peste 338,6 milioane de lei, în şedinţa de marţi.

BVB a închis în creştere pe majoritatea indicilor, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a situat la 416,6 milioane de lei (84,3 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,58%, până la 13.156,96 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o creştere cu 0,55%.

În acelaşi timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,55%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 0,03%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis şedinţa pe plus cu 0,55%, în timp ce BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,95%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a închis în scădere cu 0,08%.

Pe Piaţa Reglementată, după Hidroelectrica, un rulaj important au generat acţiunile Băncii Transilvania, cu 23,1 milioane de lei, şi cele ale Fondului Proprietatea, cu 9,2 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Prefab (+7,45%), TTS (+5,1%) şi Turism Felix (+4,14%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Socep (-14,36%), Comelf (-6,67%) şi Promateris (-4,67%).

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: