Skip to content
Politică

C. Armand rupe tăcerea privind șicanarea ei în USR. Relația cu N. Dan și urzelile din partid

turnulsfatului.ro

Clotilde Armand – vicepreședinte al Uniunii Salvați România – rupe tăcerea în ceea ce privește propria ei șicanare în interiorul USR.

Amintim că la începutul lunii martie Manuela Mureșan (altă consilieră USR de la Sectorul 1) i-a cerut demisia lui Clotilde Armand din Consiliul Local, acuzând-o că își neglijează postul în care a fost trimisă prin votul popular de pe 5 iunie 2016. Concret, Mureșan i-a reproșat lui Armand că lipsește de la ședințele de consiliu, iar atunci când vine este total nepregătită sau nu este atentă la subiectele discutate.

Luni, la DC News Live, Clotilde Armand a adus lămuriri pe acest subiect.

„A trimis un mesaj intern care a fost reluat de presă. Nici nu știu cum a ajuns în presă. Ce s-a întâmplat? A fost o ședință care a fost convocată cu mai puțin de 24 de ore înainte. În acea ședință s-au discutat probleme legate de protecția animalelor. Această consilieră a noastră este extrem de orientată spre binele animalelor. Este un subiect extrem de sensibil pentru mulți cetățeni și mi se pare foarte bine că avem printre noi un consilier care este dedicat acestui subiect.

Ea s-a supărat pentru că nu am putut să fiu prezentă la această ședință, unde era riscul ca o hotărâre a PSD să aibă un anumit impact asupra animalelor. Fiind un subiect extrem de emoțional pentru ea, s-a supărat și a trimis acest mail. Nu s-a întâmplat nimic mai mult. De fapt, animalele nici nu au fost amenințate prin această hotărâre, pentru că sunt și iubitori de animale printre PSD-iști.

Nu a fost consens nici în PSD în ceea ce privește această hotărâre pentru a diminua numărul de câini. Îmi este foarte greu să îmi organizez ziua de muncă când primesc o convocare cu câteva ore înainte. Eu am o agendă destul de complicată și mi-a fost dificil”, a explicat vicepreședintele USR.

În continuare, Clotilde Armand și-a clarificat propria relație cu liderul USR, Nicușor Dan, după ce în presă au apărut numeroase speculații legate de slăbirea colaborării dintre cei doi.

„Eu am spus că impactul relațiilor mele cu Nicușor nu este aceleași. Nu e același impact. Dacă a fost nevoie de această prietenie la început, acum este nevoie de un mare profesionalism, pentru că suntem acum în pozițiile în care suntem. E nevoie de un tip de management pentru a aduce o firmă de la 0 la 50 de angajați și de alt tip de management pentru a o aduce la 1.000 de angajați”, a punctat consilierul local.

Nu în ultiul rând, Clotilde Armand a vorbit despre pregătirile USR în perspectiva Congresului programat pentru 12-14 mai în Cluj-Napoca.

Concret, Armand a ținut să precizeze că nu există alianțe secrete în Uniunea Salvați România și că ea va candida pentru o nouă funcție de vicepreședinte al formațiunii politice. Totuși, consilierul local de la Sectorul 1 a declarat că încă nu este cert dacă Nicușor Dan va fi singurul candidat pentru președinția partidului.

„Nu pot să vă raspund la această întrebare acum. Eu ce îmi doresc este să fim un partid deschis unde toate lumea poate să candideze. Eu nu cred într-un partid cu un singur lider, n-are sens. Vrem să fim un partid mare. Nu știu cine va fi președinte; vom vedea cine va fi ales – asta este regula și jocul. (…)

Singurul care până acum s-a exprimat a fost Nicușor Dan, eu sigur voi candida la nivel de vice-președinte. Eu am și un serviciu, iar faptul că sunt consilier este un lucru care îmi ia foarte mult timp. Mi-am sacrificat deja din timpul de serviciu – nu mai lucrez full time, lucrez 4 zile din 5 – dar eu țin încă la cariera mea profesională și deocamdată strategia mea personală este următoarea: până în momentul în care voi fi primar îmi voi păstra meseria mea”, a afirmat Armand.

Cât privește zvonurile referitoare la o alianță între Clotilde Armand și deputatul USR Cristian Ghinea pentru sefia partidului, cea dintâi a ținut să clarifice că nu există niciun complot, nicio alianță secretă pe această temă și că „aceste speculații arată cât de puțin cunoașteți membrii și spiritul USR”.

„O alianță ar fi ceva deschis. Dacă ar fi așa, ar fi un lucru cunoscut de toți”, a mai zis Armand.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *