Skip to content
Politică

C. Guşă, puternic semnal de alarmă: România este la fel de securistă!

www.soridapress.ro

Analistul politic Cozmin Gușă, într-un interviu pentru Evz.ro a făcut o serie de declarații incendiare potrivit cărora românii trebuie să-și asume această „lume de tip securist’ în care trăim, deși oamenii s-ar simți mai comod în democrație.

Mai mult, consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că „România este la fel de securistă, cum este toată lumea astăzi”, în condițiile în care și marile puteri SUA și Rusia se află sub influența serviciilor secrete, iar lumea a ajuns mai puțin democratică.

„Lumea a devenit o lume securistă. Dacă ne uităm că alegerile din SUA au fost influențate decisiv de atitudinea unui securist, adică a directorul FBI, că Rusia e condusă de un securist, e evident că lumea a ajuns mai puțin democratică. România este la fel de securistă, cum este toată lumea astăzi. Lucru care nu e de natură să liniștească populația, care s-ar simți mai comod în democrație. Dar la fel cum și-au asumat dictatura, românii trebuie să-și asume și această lume te tip securist în care trăim”, a declarat acesta.

Cozmin Gușă mai spune, pentru Evenimentul Zilei, că marea majoritate a capitaliștilor români din ultimii 27 de ani sunt oameni proveniți din fosta securitate.

„Din cauza egoismului și a lipsei de maturitate a celor care au dominat capitalismul românesc am ajuns aici. Era evident că se va întâmpla așa … pentru că marea lor majoritate sunt oameni proveniți din fosta securitate, foști ofițeri acoperiți în cazul unora, informatori, în cazul altora, ceea ce este și mai rău, care au venit cu acest sistem al dictatului asupra celorlalți. Cum să fie ei democrați, să accepte și să împartă piața cu alții… ei au vrut tot. Și această lăcomie ne-a adus pe noi, ca și capital românesc, în acest stadiu foarte jos, și pe ei, ca personalități, pe acolo pe unde sunt”, a explicat analistul politic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *