Skip to content
" "
Politică

CA București menține o amendă uriașă în scandalul Hidroelectrica

reference.com
" "

Consiliul Concurenței a câștigat la instanța Curții de Apel din București procesul intentat de Energy Holding pentru anularea sancțiunii dictate în afacerile cu energie derulate de Hidroelectrica împreună cu alți 10 parteneri contractuali.

Acesta este cel de-al doilea proces finalizat din dosarul ”băieților destepți” din energie, instanța bucureșteană menținând valoarea de 12,3 milioane lei (aproximativ 2,8), dictată în urma anchetei derulate de Consiliul Concurenței pe tranzacțiile cu energie electrică efectuate între  Hidroelectrica și cele 10 firme supuse verificării.

" "

În total, Consiliul Concurenței are 7 procese aflate în diverse stadii în instanțe, cuantumul amenzilor ridicându-se la 37 milioane euro pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața producerii și comercializării de energie electrică.

Hotarârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au precizat reprezentanții Consiliului Concurențial, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției PSNews.ro.

În cadrul investigaţiei privind contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica şi unii furnizori de energie electrică şi consumatori eligibili pe piaţa angro de energie electrică, autoritatea de concurenţă a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieţei pentru alţi furnizori şi producători de energie electrică şi consumatori eligibili,

Hidroelectrica SA, Elsid SA şi Electrocarbon SA au recunoscut săvârşirea faptelor anticoncurenţiale.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *