Skip to content
Politică

„Ca în anii 1990!” Primar de oraș, experiment neobișnuit. A întrecut așteptările

stirilekanald.ro

Citiți în rândurile de mai jos despre experimentul neobișnuit făcut de către un primar de oraș. Edilul a întrecut toate așteptările cunoscuților săi.

Este vorba despre primarul celui mai mare oraş din judeţul Arad – Pecica. PNL-istul Petru Antal a renunţat timp de şase luni la telefonul mobil şi la Facebook. După cele 6 luni, edilul spune că s-a simţit de parcă s-ar fi întors în anii ’90, dar a lucrat mai eficient şi a petrecut mai mult timp cu familia, relatează Mediafax.

Politicianul anunţa în luna iunie că renunţă timp de şase luni la telefonul mobil şi la contul de Facebook, precum şi că va merge mai mult pe jos şi cu bicicleta, pentru a vedea în ce măsură îi perturbă tehnologiile moderne activitatea, metabolismul şi ritmul de lucru. În acel moment, cunoscuţii s-au îndoit atunci că primarul va reuşi să ducă la bun sfârşit experimentul, considerând că telefonul mobil este mult prea necesar.

La numărul de mobil al primarului putea fi auzită vocea înregistrată a acestuia, care îi anunța pe cei interesaţi că îl pot contacta „la numărul de fix al Primăriei, de luni până vineri între orele 8-16 sau oricând la adresa e-mail”.

„Am fost mai puţin stresat, am putut discuta mai liniştit, fără să îmi sune telefonul mobil la fiecare cinci minute. (…) După programul de la birou, acasă, am fost mai relaxat şi am putut rezolva probleme pe care le-am amânat de ani de zile. Per ansamblu a fost o experienţă interesantă. Chiar m-am simţit ca în anii 1990, atunci nu aveam telefon mobil şi reţea de socializare, doar că acum am fost singur, toţi cei din jurul meu fiind în pas cu tehnologia, Dar în orice caz a fost un experiment interesant. Recomand tututur să facă un asfel de experiment, că este foarte interesant.

[…]

Mi-a scurtat timpul de lucru, adică încercam să ajung după ora 16.00 acasă, nu ca înainte când ajungeam undeva pe la ora 20, pentru că suna telefonul mereu şi mereu apărarea câte ceva. Puteam să lucrez mai eficient. Şi în acea perioadă cât am fost acasă am putut petrece mai mult timp cu familia, în special cu copiii. Am circulat foarte mult şi cu bicicleta. Mi-am promis că voi circula nu numai cu maşina, ci şi pe jos, cu bicicleta şi cu mijloacele de transport în comun. Şi chiar am circulat în vară foarte mult cu bicicleta, chiar şi la lucru am fost cu bicicleta de multe ori”, a povestit Antal pentru agenția menționată.

Citiți AICI întreaga mărturie a primarului PNL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *