Skip to content
" "
Politică

Cabinetul Boris Johnson se reuneşte în prima şedinţă

Cabinetul Boris Johnson se va reuni joi în prima ședință de la instalarea în Downing Street a noului lider al conservatorilor, urmând ca apoi acesta să se adreseze camerei Comunelor, informează BBC News.

Miercuri seara, după ce numirea sa a primit undă verde de la Regina Elisabeta a II-a, conform unei proceduri mai curând formale (decizia de a o înlocui pe Theresa May a fost luată prin vot de partidul conservator-n.red), Boris

" "
" "

Johnson a anunțat și componența noul cabinet, format în esență de politicieni care au făcut campanie pro-Brexit, scrie hotnews.ro.

Astfel, Dominic Raab și Priti Patel au revenit în guvernul de la Londra în calitate de ministru de externe, respectiv ministru de interne, în timp ce Sajid Javid a fost numit ministru al finanțelor. Mai mult de jumătate din miniștrii

Cabinetului Theresa May, inclusiv principalul contrcandidat al lui Johnson pentru șefia conservatorilor Jeremy Hunt au demisionat sau au fost demiși.

În primul său discurs susținut la reședința oficială a premierului, în 10 Downing Street, Johnson a subliniat că este hotărât să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană la dat de 31 octombrie (convenită de fostul premier cu liderii de la Bruxelles, după mai multe amânări) și că Brexit-ul nu este o chestiune de ”dacă și parcă”.

Marea Britanie trebuia să părăsească UE pe data de 29 martie a.c. însă acordul care reglementează condițiile ieșirii din blocul comunitar, negociat de fostul premier Theresa May cu liderii europeni, a fost respins de Parlamentul de la Londra de trei ori. Același parlament a respins însă și varianta unei ieșiri fără acord.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *