Cabinetul de securitate al Israelului se reuneşte duminică

Sursa foto: Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a convocat pentru duminică o reuniune a cabinetului de securitate, a declarat un oficial israelian pentru CNN, în timp ce liderii ţării cântăresc răspunsul pe care să-l dea la atacul cu rachete al Iranului din 1 octombrie.

Regiunea în general este deja cuprinsă de conflicte. Israelul şi-a intensificat operaţiunile militare în Gaza, dând ordine de evacuare şi blocând aprovizionarea cu alimente a enclavei sărace. De asemenea, tensiunile continuă să mocnească de-a lungul graniţei dintre Israel şi Liban, zeci de ţări condamnând atacurile în care au căzut victime membri ai forţei ONU de menţinere a păcii. Un sfert din teritoriul libanez face obiectul unor ordine de evacuare pe fondul atacurilor aeriene israeliene şi al unei incursiuni terestre, în timp ce prim-ministrul ţării a făcut sâmbătă un nou apel pentru încetarea focului.

În ceea ce priveşte Iranul, oficialii americani cred că Israelul a restrâns potenţialele ţinte vizate la infrastructura militară şi energetică a ţării, în pregătirea răspunsului său la atacul Iranului din această lună, a relatat sâmbătă NBC. Nu există niciun indiciu că Israelul va viza instalaţii nucleare sau va efectua asasinate, se arată în relatarea NBC, care citează oficiali americani sub acoperirea anonimatului şi susţine că Israelul nu a luat o decizie finală cu privire la cum şi când să acţioneze.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: