Cel puțin un membru al guvernului Tudose poate fi primit cu o doză masivă de neîncredere, Lucian Șova, omul propus de tandemul Dragnea-Tudose la Ministerul Comunicațiilor, fiind un fost partener de afaceri al cetățeanului rus Boris Golovin.
Golovin s-a stabilit în România după 1990, dar activitatea sa și rangul de colonel deținut în serviciul trupelor speciale Spetnatz și a serviciului de informații al Armatei ruse GRU nu au rămas necunoscute serviciilor de informații din România.
Șova a fost la un pas de a se instala în 2015 la conducerea ministerului Transporturilor, dar legătuirile de afaceri întreținute în trecut cu Golovin, prin intermediul firmei Regional Romlines SA au dus la respingerea propunerii făcută de PSD, amintește portalul hotnews.ro.
Conflictul PNL-USRPLUS, faza pe dosare penale: Coaliția de guvernare riscă să explodeze
PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare/ USR PLUS face miercuri o propunere pentru Ministerul Sănătăţii
DOCUMENT. Ce conţine ACORDUL încheiat de PNL, USR PLUS și UDMR
Comisia de anchetă cerută de PSD cu privire la îmbolnăvirile de COVID-19, la mâna Parlamentului
VIDEO. Cîţu: Coaliţia merge mai departe. Orban: Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii. Barna: Am depăşit o situaţie delicată
Lucian Şova are 57 de ani, a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea din Braşov. A fost consilier local la Bacău între 2001 și 2002, director general adjunct la ARR România, director general în departamentul Transporturi și Infrastructură la Ministerul Transporturilor și secretar de stat în Ministerul Economiei.
Este deputat din 2012. In 2013, a fost desemnat, la sedința Comitetului Executiv Național al PSD, președinte executiv al Departamentului Transporturi și Infrastructură al Consiliului Național al PSD.
Pe 9 iulie 2015, DNA a întocmit un dosar penal pentru deputații PSD Bacau Lucian Sova și Iulian Iancu pentru “folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase”.
Acuzatiile faceau referire la la presupuse intervenții pentru organizarea pe banii Transelectrica a transportului cu autocare a membrilor și simpatizanților PSD la mitingul USL organizat la București pe 17 octombrie 2010. Acest dosar avea legatură cu dosarul fostului judecător CCR, Toni Greblă. Dosarul a fost clasat de DNA cu doar opt zile înaintea desemnării lui Șova ca potențial ocupant al fotoliului de ministru la Comunicații.
În cariera politică, Șova a beneficiat de sprijinul unor foști grei ai partidului: Viorel Hrebenciuc și Miron Mitrea. Din 2014 s-a reorientat spre un alt personaj cu legături influente în conducerea partidului, Dragoș Benea, președintele organizației PSD Bacău, un bun amic al lui Liviu Dragnea.
Conform declarației de avere, Șova deține un teren de 1 ha în Limanu, Constanța și un apartament în București. Este implicat în mai multe firme: Cominfortrans (53%), SOL Megaconsulting (100%), Niso Transeurope (35%) și Regional Romlines (1%). Are un depozit bancar de 95.000 RON și mai multe credite ipotecare.