Câciu: Avem o premieră, a absorbţiei fondurilor europene în care abordăm implementarea cadrului financiar 2021-2027

Adrian Caciu
Sursa foto: PS News

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a participat, marţi, alături de comisarul european Elisa Ferreira, la reuniunea de lucru cu prim-ministrul Marcel Ciolacu şi la conferinţa „Green and Digital Transformation supported by EU Funds”. El a precizat că avem o premieră, a absorbţiei fondurilor europene şi a modului în care abordăm implementarea cadrului financiar 2021-2027 şi a felicitat autorităţile pentru accentul pus pe dezvoltare regională, prin alocări directe pentru regiunile României.

”În cadrul reuniunilor au fost apreciate rezultatele înregistrate de România în atragerea fondurilor europene în perioada de programare 2014-2020: rata de absorbţie a ajuns la 90%, fapt care clasează ţara noastră pe locul 4 în UE”, precizează Ministerul Investiţiilor.

”Avem şi o premieră, din punctul meu de vedere, a absorbţiei fondurilor europene şi a modului în care abordăm implementarea cadrului financiar 2021-2027. Felicit autorităţile pentru accentul pus pe dezvoltare regională, prin alocări directe pentru regiunile României. Este primul pas şi ar trebui să fie reprezentativ pentru exerciţiul financiar multianual actual, pentru ca întreaga alocare de fonduri să fie orientată către cetăţeni şi comunitatea locală”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

La rândul său, comisarul Elisa Ferreira a subliniat importanţa fondurilor europene în sprijinirea economiilor. În context, oficialul a subliniat importanţa intervenţiilor UE în timpul pandemiei COVID.

Majoritatea regiunilor au revenit la PIB-ul anterior pandemiei, atât cele mai dezvoltate cât şi cele mai puţin dezvoltate. Acest fapt ne-a făcut foarte fericiţi pentru că am realizat că măsurile de urgenţă au funcţionat”, a punctat oficialul european.

La conferinţa „Green and Digital Transformation supported by EU Funds”, desfăşurată la Palatul Parlamentului, au mai participat Stefan Musoiu, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Rovana Plumb europarlamentar, Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Victor Negrescu, europarlamentar, Roxana Mînzatu, secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Teodora Elena Preoteasa, secretar de stat MIPE, alături de alţi membrii ai Parlamentului şi ai administraţiei publice centrale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL