Skip to content
Economie

Câciu: Cea mai concretă dovadă de încredere în economia României – investiţii străine directe de aproape un miliard de euro în primele două luni ale anului

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a declarat că cea mai bună dovadă de încredere în economia României este că în primele două luni ale acestui an au fost investiţii străine directe de aproximativ un miliard de euro, fiind vorba de o creştere cu aproape 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cea mai concretă dovadă de încredere în economia României: investiţii străine directe de aproape un miliard de euro în primele două luni ale anului! Este o creştere de aproape 10% faţă de perioada similară din 2021! Faptul că investitorii străini au decis să trimită mai mulţi bani în ţara noastră este un semnal esenţial pentru mediul de afaceri international. Arată că economia noastră are un uriaş potenţial de dezvoltare şi că există un cadru fiscal atractiv şi competitiv”, a scris Adrian Câciu, joi pe Facebook.

El a adăugat că acesta este motivul pentru care va continua „dialogul cu mediul de afaceri fiindcă vrem ca derularea proiectelor de investiţii să se finalizeze mai rapid şi cu mai puţină birocraţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *