Câciu dă semnalul despre aderarea la OCDE: Vom intra în rândul țărilor dezvoltate, iar investițiile străine se vor mări

Sursă foto: Facebook / Adrian Câciu

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a declarat duminică, la PrimaNews, că aderarea României la OCDE este un obiectiv major pentru 2026. „Vom intra în rândul țărilor dezvoltate, iar investițiile străine se vor mări de patru ori pe an, deoarece toți vor investi în România, fiind parte din acel grup”, a precizat ministrul.

Nu PNRR-ul este marele obiectiv al României. Noi vrem ca în 2026 să intrăm în OCDE. Dacă vom intra în OCDE, ritmul nostru de creștere și dezvoltare se va tripla. Vom intra în rândul țărilor dezvoltate, iar investițiile străine se vor mări de patru ori pe an, deoarece toți vor investi în România, fiind parte din acel grup. Ne-am propus 2026, a declarat ministrul.

Ministrul a evidențiat că reformele necesare pentru aderarea la OCDE sunt aceleași cu cele incluse în PNRR, ceea ce face esențială implementarea lor în termenul stabilit. El a subliniat că termenul limită pentru implementarea PNRR, stabilit pentru august 2026, este nenegociabil și a insistat asupra necesității de a respecta acest termen fără a cere derogări.

De aceea spun că nu are rost să ne alintăm sau să creadă cineva că putem să negociem și să prelungim termenul. Haideți să le facem, pentru că este în beneficiul acestei țări, a adăugat acesta.

Câciu a făcut un apel la unitate și acțiune, subliniind că România are toate instrumentele necesare pentru a realiza aceste obiective.

Avem majoritate, avem Guvern, deci haideți să ne apucăm de treabă, a îndemnat Adrian Câciu.

Câciu a mai subliniat importanța stabilității și a colaborării pentru a evita ca în 2030 România să descopere că nu are autostrăzi sau reforme realizate în domeniul sănătății.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: