Câciu despre protestele angajaților: Salariile sunt la nivelul maxim prevăzut în grila din Administrație

Sursa foto: Facebook / Adrian Câciu

Nivelul de salarizare actual al personalului MIPE este la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare pentru familia ocupaţională „Administraţie”, din Legea 153/2017, a subliniat joi ministrul Adrian Câciu.

Aplicarea mai mult sau mai puţin corectă a diferitelor articole de lege sau a modificărilor aduse la legea salarizării unitare a creat inechităţi între salariaţii din diverse instituţii”, consideră ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Adrian Câciu.

Trebuie menţionat faptul că nivelul de salarizare actual al personalului MIPE este la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare pentru familia ocupaţională „Administraţie”, din Legea 153/2017. Aplicarea însă, mai mult sau mai puţin corectă a diferitelor articole de lege sau a modificărilor aduse la legea salarizării unitare, de-a lungul timpului, de către unele din instituţiile din administraţia centrală, a făcut ca, pe anumite segmente, să existe diferenţe de salarizare între instituţii care nu neapărat s-au regăsit şi într-un grad mai mare de responsabilitate sau de performanţă, ceea ce creeaza inechităţi între salariaţii din diverse instituţii. Tocmai de aceea, rezolvarea trebuie să fie una structurală şi nu una ad-hoc, iar toată administraţia centrală trebuie reaşezată pe principii de echitate, responsabilitate şi eficienţă„, a scris joi ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat, totodată, că au fost transmise o serie de propuneri privind noua grila de salarizare a personalului care gestionează fonduri europene din cadrul MIPE pentru a fi cuprinse în noua lege a salarizării unitare – jalon PNRR, având în vedere faptul că documentul este în elaborare la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: