Câciu, după ce staţiuni de pe litoral au fost inundate: E nepăsarea unei autorităţi locale care nu a făcut nimic

Sursa foto: freepik

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a afirmat că ceea ce s-a întâmplat în sudul litoralului, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu multe zone inundate şi cu pagube materiale produse de ploile torenţiale, reprezintă “nepăsarea a zeci de ani a unei autorităţi locale care nu a făcut nimic pe infrastructura acestor staţiuni”. El consideră că este inadmisibil să îţi laşi maşina în parcare şi să nu o găseşti pentru că aceasta se află sub ape sau că a fost luată de ape.

Adrian Câciu a fost prezent, sâmbătă, la Universitatea de Vară a PES activists România, care se desfăşoară la Neptun.
El a declarat că autoritatea locală nu s-a implicat deloc în sudul litoralului.
”Încercam să îi fac pe cei din Mangalia să înţeleagă că nu mai pot continua aşa. Suntem în Neptun, care ţine de Mangalia. Autoritatea locală nu s-a implicat absolut deloc în sudul litoralului. Şi dacă discutăm de sudul litoralului discut de şapte staţiuni, dacă nu mă înşel, care ţin de UAT Mangalia”, a declarat Adrian Câciu.
El consideră că trebuie realizat un parteneriat pentru ca litoralul să fie deschis tot anul.
”Evident că trebuie un parteneriat dacă vrei să ai, de exemplu, litoralul deschis tot anul. (…) E un parteneriat care trebuie să se nască, construit pe strategia de turism pe care o realizează Radu Oprea, dar împreună cu autorităţile locale şi cu antreprenorii privaţi. Pe de altă parte, la mine s-a schimbat modelul, deja mă urăsc unii colegi de-ai mei subalterni că le-am spus foarte clar, formarea profesională să o facă vara la munte, iarna la mare. Dar nu am unde să îi duc la mare, poate găsim nişte hoteluri în Mamaia care sunt deschise tot timpul anului. Dar aşa trebuie făcut”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
El susţine că ceea ce s-a petrecut în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul litoralului reprezintă consecinţa nepăsării autorităţii locale care nu a făcut nimic pentru infrastructura acestor staţiuni.
”Dacă vedeţi exact ce s-a întâmplat aseară sau care este efectul unei întâmplări care a avut o anumită amploare este nepăsarea a zeci de ani a unei autorităţi locale care nu a făcut nimic pe infrastructura acestora staţiuni. Pe de altă este şi inadecvarea pentru că tot de autoritatea locală ţine a antreprenorilor care au proprietăţi, care au hoteluri, nu au fost obligaţi de nimeni să îşi majoreze numărul de locuri de parcare, capacitatea şi tot dacă autortatea locală doarme. Dar probabil că prin nişte reguli şi printr-un parteneriat real, ferm, dar şi reciproc avantajos lucrurile astea se pot rezolva. Dacă sunt întâmplări de genul ăsta se întâmplă pentru că cineva nu şi-a făcut treaba. Dincolo de hazard. Hazardul natural va exista întotdeauna. Dar este inadmisibil să îţi laşi maşina în parcare şi să o găseşti…să nu o găseşti, că în prima fază nu o găseşti, că nu o vezi, după aia începi să vezi că de fapt ai cam pierdut-o”, a mai declarat Adrian Câciu.
Mai multe zone din judeţul Constanţa au fost afectate de ploile torenţiale din cursul nopţii şi din această dimineaţă. Astfel, au fost inundate locuinţe, gospodării, parcări, unele plaje au fost distruse, iar maşinile au fost răsturnate. Cea mai afectată zona a fost cea din sudul litoralului.
Unele localităţi din judeţul Constanţa s-au aflat sub cod roşu de ploi, iar cetăţenii au primit mai multe mesaje de Ro-Alert prin care erau avertizaţi despre producerea acestor fenomene.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: