Câciu, întrebat dacă ne încadrăm într-un deficit de 5,5%

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a declarat că România se va încadra într-un deficit de 5,5% şi a adăugat că poate afirma acest lucru după ce a văzut încasările şi cheltuielile din luna octombrie. El a menţionat că în luna octombrie România nu va depăşi un deficit de patru procente.

Adrian Câciu a fost întrebat luni, la Prima News, dacă ne încadrăm într-un deficit de 5,5%.
“Trebuie să ne încadrăm. Din ce cifre am văzut la octombrie ne vom încadra. Nu le aveţi publice pentru că ele se vor publica de către Ministerul de Finanţe în 25 ale lunii. La cum am văzut încasările pe luna octombrie şi cheltuielile, ne vom încadra”, a afirmat Adrian Câciu, fost ministru al Finanţelor.
Întrebat ce deficit vom avea în luna octombrie, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a răspuns: “Nu pot să vă spun eu, nu sunt ministru de Finanţe”.
El a mai fost întrebat dacă deficitul va depăşi patru procente în octombrie.

“Nu. Ne menţinem încă sub programarea bugetară. La 9 luni, după cum ştiţi, suntem sub programarea bugetară la nivel de deficit”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Adrian Câciu a mai fost întrebat despre faptul că unii aleşi locali au declarat că s-au blocat anumite investiţii şi nu s-au făcut nişte plăţi, iar din acest motiv deficitul a fost sub patru procente şi dacă există o astfel de practică la Ministerul de Finanţe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: