Câciu: La acest moment, România are rambursate 85% din fondurile alocate

Adrian Câciu
Sursa foto: Facebook

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a anunţat că a făcut o informare, în şedinţa de joi a Guvernului, privind absorbţia fondurilor europene. Astfel, el a precizat că, la acest moment, „România are rambursate 85% din fondurile alocate. La momentul când discutăm, la Comisia Europeană sunt spre decontare 2 miliarde euro, ce ar însemna echivalentul a 92% absorbţie, cu ceea ce ne-am propus, la nivelul lunii noiembrie, să depunem către Comisia Europeană – 1,4 miliarde euro, dar ele se vor deconta anul viitor. Undeva după trimestrul IV, gradul de absorbţie pe care îl ţintim este de 98%”

„Din perspectiva absorbţiei de fonduri europene, am făcut şi o serie de informari la nivelul Guvernului. La acest moment, România are rambursate 85% din fondurile alocate. La momentul când discutăm, la Comisia Europeană sunt spre decontare 2 miliarde euro, ce ar însemna echivalentul a 92% absorbţie, cu ceea ce ne-am propus, la nivelul lunii noiembrie, să depunem către Comisia Europeană – 1,4 miliarde euro, dar ele se vor deconta anul viitor. Undeva după trimestrul IV, gradul de absorbţie pe care îl ţintim este de 98%”, a declarat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

El a mai spus că în 2015 rata de absorbţie era de 52%.

„Spre deosebire de exerciţiul financiar anterior care, la momentul încheierii finanţării 2015 s-a încheiat cu rata absorbţiei de 52%, iar în momentul închiderii programelor 2007-2013 care au încheiat cu un grad de absorbţie de 92%”, a mai explicat Câciu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL