Câciu: Mulți și-au rupt cămașa că nu se poate modifica PNRR. Avem o variantă mai bună

Prin modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), România are o variantă mult mai bună decât ce și-au dorit cei care l-au scris inițial, a declarat la Digi24 ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu. „Am negociat cu Comisia Europeană să venim cu o lege a pensiilor sustenabilă, ca tot ce e cuprins în noul PNRR să fie cuprins în lege”, a declarat Câciu.

Comisia Europeană a aprobat, marţi, modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), în valoare de 28,5 miliarde de euro, a transmis Ministerul Fondurilor Europene. Într-o postare pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu afirmă că „Guvernul a onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile”. „Odată cu aprobarea modificării PNRR, scăpăm definitiv de coşmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la îngheţarea punctului de pensie până în 2070”, a mai spus Ciolacu.

„Doi ani foarte mulți și-au rupt cămașa de pe ei la tv că nu se poate modifica PNRR. Rămâneam perplecși de această afirmație, deși regulamentul era foarte clar că toate PNRR-urile se pot modifica în funcție de o serie de contexte. După ce a devenit evident că PNRR se poate modifica, s-a stat, s-a vorbit ce se taie, ce se adaugă.

Am negociat cu Comisia Europeană să venim cu o lege a pensiilor sustenabilă, am negociat cu Comisia ca tot ce e cuprins în noul PNRR să fie cuprins în lege, ca să nu mai fie interpretări ulterioare nici din partea Comisiei, nici a altora că un articol din lege nu corespunde PNRR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL