Câciu: România a încasat fonduri din Politica de Coeziune de 23,84 miliarde euro, din exerciţiul financiar 2014-2020

România a încasat, până acum, fonduri din Politica de Coeziune în valoare de 23,84 miliarde euro din exerciţiul financiar 2014-2020, atingând un grad de absorbţie de 99,1%, anunţă ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

”România a încasat, până acum, fonduri din Politica de Coeziune în valoare de 23,84 miliarde euro din exerciţiul financiar 2014-2020, atingând un grad de absorbţie de 99,1%. Am preluat absorbtia de fonduri la un nivel de 74% când am venit în aceasta functie de ministru al investiţiilor şi proiectelor europene. Când PSD a intrat la guvernare, absorbţia era la 51,3%”, scrie ministrul, pe Facebook.

El afirmă că sunt 47,8 puncte procentuale – adică ”jumătate din banii gratis pe care România îi avea alocaţi dar care stateau la Bruxelles” – de progres, de bani europeni, dar mai ales, mii de proiecte care au fost finanţate şi au contribuit la dezvoltarea ţării noastre, care au fost realizate în acesti 2 ani şi 8 luni.

”Continui să cred că, dincolo de tuşele politice între cele două partide care guvernează azi România, miniştrii cheie din cele doua guverne din perioada noiembrie 2021-prezent şi-au îndeplinit mandatele de demnitari care să lucreze în interesul românilor, iar raţiunea liderilor acestei coalitii a condus nu numai la stabilitate politica dar, mai ales, la schimbarea modelului de dezvoltare a României”, adaugă Câciu, care precizează că mai sunt multe de făcut.

Potrivit acestuia, prioritatea va fi acum exercitiul 2021-2027, unde sunt semnate contracte de peste 17,5 miliarde euro si unde va depune primele declaratii de cheltuieli în luna septembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: