Skip to content
Politică

Cad capete după denunţurile la DNA ale Alinei Măgureanu. Doi primari PSD din Teleorman au fost daţi afară

Nu rămân fără ecou denunţurile depuse la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de către Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu (primul director al SRI). Astfel, au fost daţi afară doi primari PSD din Teleorman.

Este vorba despre edilii din comunele Olteni și Nenciulești: Emilian Mărcușanu, respectiv Sandu Vâlcu. Primul a fost condamnat la un an de închisoare, iar celălalt a fost găsit în stare de incompatibilitate, informează liberinteleorman.ro.

Puteţi consulta AICI cele două ordine ale prefectului, privind încetarea mandatelor primarilor de la Olteni și Nenciulești.

Iniţial, prefectul Carmen Daniela Dan (deseori criticată de PNL-işti ca fiind omul lui Liviu Dragnea în judeţ) s-a apărat, susținând că hățișul legislativ nu îi permite să acționeze prompt în toate cazurile. Astfel, ea a motivat de ce nu i-a demis din prima pe cei doi primari.

CITIŢI ŞI: Cutremur în judeţul lui Dragnea: proteste de stradă şi plângere la DNA împotriva prefectului

Amintim că, la mijlocul lunii martie, Alina Petre i-a denunţat la DNA atât pe Carmen Dan, cât şi pe un funcţionar din Prefectura Teleorman şi, de asemenea, pe alţi doi secretari comunali din acelaşi judeţ, acuzându-i de folosirea influenţei politice, trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat, precum şi abuz în serviciu.

Concret, prefectul este acuzat că nu ar fi dispus încetarea mandatului de primar în cazul a doi edili condamnaţi definitiv şi – mai mult – că i-ar fi asigurat pe funcţionarii din subordine de sprijinul de care s-ar bucura din partea lui Dragnea. Mai mult: prefectul le-ar fi spus celor doi secretari comunali că ar exista o înţelegere între Liviu Dragnea şi succesorul acestuia la Ministerul Dezvoltării (Vasile Dâncu) privind sprijinirea PSD-ului în alegerile locale din acest an, precum şi pentru protecţie în faţa legii.

Nu în ultimul rând, în plângerea penală depusă la DNA se face referire la sumele alocate într-un mod discutabil de către MDRAP pentru diverse comune din Teleorman, despre care PSnews.ro a scris deja pe larg mai jos.

CITIŢI ŞI: Dragnea trăieşte prin Dâncu în Teleorman. Sume astronomice alocate în aşteptarea alegerilor EXCLUSIV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *