Skip to content
Politică

Cad capete în cazul polițistului acuzat de pedofilie: consilierul lui Carmen Dan a demisionat

facebook.com

Cad capete în cazul polițistului acuzat de pedofilie: a demisionat un consilier al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Este vorba despre Valentin Rîciu, care și-a anunțat plecarea marți seară pe Facebook, pentru că se consideră un „om responsabil”.

„Astăzi am decis să-mi încetez activitatea la cabinetul ministrului afacerilor interne.

Nu pentru că situația mea juridică s-ar fi schimbat cu ceva. 

După cum am precizat, nu am fost informat despre vreo acuzație penală, iar comunicatul public al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este lămuritor.

Am discutat astăzi cu ministrul și decizia aceasta este. Nu am pretenția de a fi exemplu pentru cineva, dar așa văd eu ca polițist responsabilitatea” este mesajul lui Rîciu.

Luni, Parchetul General a sesizat Inspecția Judiciară după ce, în urma verificărilor efectuate, a constatat că în două din cele 3 dosare ale consilierului ministerial „procedurile s-au prelungit nejustificat”. În două dintre cauze care-l privesc pe Valentin Rîciu, nu au fost efectuate acte de urmărire penală cu celeritate, de către lucrătorii Biroului control intern din cadrul Brigăzii Rutiere, relatează Europa FM.

În prezent, consilierul demisionar al ministrului de Interne pe probleme de personal este cercetat în trei dosare penale pentru abuz în serviciu, înșelăciune și ultraj.

După cum ați putut vedea în statusul citat, Valentin Rîciu susține că nu a fost informat despre vreo acuzație penală la adresa lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *