Skip to content
Politică

Cad capete: un ministru greu a pierdut susținerea organizației județene EXCLUSIV

DC News

O remaniere guvernamentală a miniştrilor din partea PSD va avea loc în cadrul unui CExN care va fi organizat, potrivit surselor PSnews.ro, până la sfârșitul acestei săptămâni.

Astfel, remanierea va fi un prilej pentru șeful social-democraților, Liviu Dragnea, de a-i răsplăti pe cei care i-au rămas fideli și nu au ieșit din cuvântul lui, dar și pentru a-i pedepsi pe cei care au îndrăznit să critice pașii făcuți de acesta la cârma formațiunii politice românești.OKCad capete: un ministru greu a pierdut susținerea organizației județene EXCLUSIV

Așa cum am descris și într-un articol anterior, Liviu Dragnea se pregătește să își regleze conturile cu unul dintre cei mai grei baroni ai PSD, dar și unul dintre cei mai aprigi contestatari ai săi, ministrul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Paul Stănescu, pe care îl vrea înlocuit cu o femeie.

DETALII AICI: Surpriză de proporții la Ministerul Dezvoltării: o femeie ar urma să îi ia locul lui Paul Stănescu EXCLUSIV

Iar surprizele nu se termină aici: încă o mutare neașteptată urmează să aibă loc la remanierea guvernamentală anunțată de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Sorina Pintea, cea care în prezent ocupă funcția de ministru al Sănătății, ar urma să iasă din jocul guvernamental. Surse au dezvăluit pentru PSnews.ro că Pintea și-a pierdut sprijinul organizației PSD Maramureș, la conducerea căreia se află Gabriel Zetea.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Sorina Pintea a ajuns senator, însă a renunţat la mandat, alegând să rămână în funcţia de manager de spital. Numele Sorinei Pintea, a mai fost vehiculat pentru ocuparea portofoliului Sănătăţii atât în Guvernul Sorin Grindeanu, cât şi în cel al lui Mihai Tudose.

În 2011, pe vremea când era manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, numele Sorinei Pintea se afla pe prima pagină a ziarelor, după ce fiul ei, Ionuţ Pintea, a fost reţinut de poliţiştii BCCO, în urma unei descinderi organizate într-un dosar de trafic de droguri, potricit Mediafax. Pentru că era recidivist, Ionuţ Pintea a fost condamnat la 6 ani cu executare, iar după gratii tînărul şi/a deschis un blog, notează actualmm.ro.

În perioada 1984-1988 a fost studentă la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca unde a urmat cursurile unei facultăţi de economie.

Şi-a început cariera ca economist la Întreprinderea Forestieră de Exploatare şi Transport (I.F.E.T.) Baia Mare, funcţie în care a activat până în 1995. Din 1996 până în 1999, a devenit şef serviciu financiar-contabil la aceeaşi întreprindere

În perioada 2001-2003, Sorina Pintea a fost consultant managerial – Consiliul Judeţean Maramureş, consilier integrarea europeană în perioada 2003-2005 şi consultant la S.C. Sov Consulting S.R.L., Baia Mare, în perioada 2007-2009.

Sorina Pintea a fost director economic la Direcţia Silvică Maramureş, Baia Mare, în perioada 2005-2009 şi manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare în perioada 2009-2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *