Skip to content
Economie

Cadariu anunţă că mii de firme care au obținut fonduri pe baza Măsurii 1 și 2 de sprijin riscă să returneze banii

Facebook/Constantin-Daniel Cadariu

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a explicat miercuri pentru B1 TV, că mii de firme care au obținut granturi pe baza măsurii 1 și 2 de sprijin, riscă să fie nevoite să returneze banii pentru că nu au depus rapoartele de progres în termen. Cu toate acestea, Ministrul a precizat că s-a găsit o soluție pentru ca firmele să evite această situație.

Probleme pentru mii de firme care au obținut fonduri

Vorbim despre cele două scheme de ajutor, Măsura 1 cu granturi de 2.000 de euro pentru microîntreprinderi, și măsura 2, cu granturi pentru capital de lucru până la 200.000 de euro pentru celelalte IMM-uri.

Am constatat faptul că în cadrul măsurii 1, din peste 17.500 de beneficiari, 3.900 au trebuit a fi notificați de către Minister să returneze sumele  pentru că nu au îndeplinit o sarcină din contractul de finanțare și din ordonanța care stătea la baza acestor scheme, de a depune un raport de progres în termen de 90 de zile de la virarea acelor bani în care trebuia să explice cum au fost cheltuiți acei bani.

În cazul măsurii 2 acolo unde era vorba despre sume mult mai mari numărul societăților într-o astfel de situație este de aproximativ 3.300. Sunt nevoiți în momentul de față să returneze acele sume pentru faptul că nu au depus în termen acele rapoarte de progres”, a spus ministrul.

Soluția pentru a evita returnarea banilor

Acesta a explicat că soluția este ca până în data de 30 aprilie toți cei care au fost notificați că nu au depus în termen acele rapoarte de proiect, o pot face până pe 30 aprilie încărcând pe platformă acele documente . Toți cei care vor face acest lucru nu vor mai fi nevoiți să returneze sumele, chiar dacă au fost notificați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *