Skip to content
Politică

Cade Guvernul Dăncilă? Cătălin Avramescu: Într-o lume normală moțiunea de cenzură ar trece! EXCLUSIV

Lader-reut.eu

Liderii PNL, USR și PMP au decis să depună vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă la Parlament. Luni va avea loc citirea, iar joi, dezbaterea și votul. Moțiunea a strâns 163 de semnături.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Lucian Mîndruță indică tactica câștigătoare pentru opoziție în cazul moțiunii de cenzură EXCLUSIV

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, Cătălin Avramescu. Concret, întrebat care sunt șansele ca moțiunea să treacă, politologul a subliniat că într-o lume normală ar fi un succes deoarece conducerea PSD din prezent este complet compromisă, dar realitatea ne arată că și opoziția are parlamentari de aceeași factură precum unii politicieni blamați din formațiunea social-democrată.

„Este greu de spus, dar într-o lume normală ar trece pentru că actuala conducere a PSD este complet compromisă. Nu are niciun viitor. Singurul său viitor este după gratii, iar atunci, într-o lume normală, moțiunea de cenzură ar trece. Acum, din păcate o parte din parlamentarii opoziției sunt cam de aceeași factură precum cei ai ciumei roșii. Din punctul acesta de vedere uitându-ne la ceea ce înseamnă resursa umană nu sunt foarte optimist. Să vedem votul efectiv”, a spus analistul politic.

Totodată, chestionat ce strategie ar trebui să abordeze opoziția pe viitor, Cătălin Avramescu a atras atenția că ar trebui să devină o alternativă credibilă și să nu mai recicleze personaje politice compromise.

„Opoziția trebuie să se poziționeze ca o alternativă credibilă, ori, din păcate, de 2 ani de zile nu a fost așa. Dimpotrivă, a început să recicleze personaje compromise precum Crin Antonescu care s-a făcut de râs recent într-un interviu în care părea să aibă o înțelegere de-a dreptul sentimentală pentru un infractor ca Dragnea. Și atunci, dacă opoziția mai continuă așa, sigur că societatea va trage și ea concluziile sale și prin urmare scorul său electoral nu va crește. Ce recomand opoziției este să fie opoziție”, a conchis Cătălin Avramescu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *