Skip to content
Economie

Cădere puternică pentru acțiunile Tesla. Averea lui Elon Musk a scăzut cu 50 de miliarde de dolari în două zile

Facebook/ Elon Musk Quotes & News

Acțiunile producătorului american de mașini electrice Tesla au scăzut abrupt de la începutul săptămânii, pierzând 16% din valoare în două zile. Acțiunile Tesla au scăzut marți cu 12%, încheind ședința la prețul de 1.023,5 dolari/unitate. Declinul puternci de marți a venit după o scădere de aproape 5% în ședința de luni.

Acțiunile Tesla au scăzut marți cu 12%, încheind ședința la prețul de 1.023,5 dolari/unitate. Declinul puternci de marți a venit după o scădere de aproape 5% în ședința de luni.

În acest context, averea CEO-ului Elon Musk a scăzut cu 50 de miliarde de dolari în două zile, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată într-un interval de două zile, conform indicelui Bloomberg Billionaires Index. Marți, averea lui Musk s-a diminuat cu 33 de miliarde de dolari, cea mai mare scădere zilnică de la divorțul lui Jeff Bezos în 2019, când averea fondatorului Amazon s-a prăbușit cu 36 de miliarde de dolari.

Scăderea acțiunilor Tesla pe bursă este legată de mai multe știri negative. Un impact puternic l-a avut rezultatul unui sondaj de pe Twitter, în cadrul căruia Elon Musk și-a întrebat fanii dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile pe care le deține la Tesla. Având în vedere că majoritatea urmăritorilor săi de pe Twitter au răspuns afirmativ, Musk a afirmat că va vinde acțiuni Tesla de circa 6 miliarde de dolari, fondurile urmând să meargă către donații. Potrivit informaților din presa internațională, fratele miliardarului, Kimbal Musk, a vândut acțiuni Tesla încă de vineri, înaintea lansării sondajului de pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *