Skip to content
Politică

Cadou neașteptat pentru Laura Kovesi, de Ziua Femeii. A fost inclusă în topul celor mai influente femei din magistratura internațională

Laura Codruţa Kovesi a fost onorată de Facultatea de Drept a Universităţii Harvard, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

 Fostul procuror şef al DNA apare pe lista întocmită de forul universitar alături de alte 20 de femei – magistraţi de rang înalt în ţările lor, activiste pentru drepturile omului sau politicieni, scrie digi24.ro.

Tradiţia Facultăţii de Drept Harvard datează din 2013 şi reuneşte, în fiecare primăvară, nume de femei din politică şi justiţie din întreaga lume care, pe parcursul ultimului an, au avut o contribuţie importantă în domeniile lor de activitate.

Laura Codruţa Kovesi a ocupat, timp de 11 ani, funcţiile de procuror general al României şi procuror-şef al DNA. La finalul anului trecut, ea a intrat în cursa pentru funcţia de procuror-şef european, fiind propunerea comisiilor din Parlamentul European, în detrimentul candidatului francez, favorit după votul din COREPER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *