Skip to content
Politică

Cadou nesperat pentru bugetari: Guvernul a umblat la pensii și salarii

antena3.ro

Guvernul le-a făcut un cadou nesperat bugetarilor, chiar la început de an.

Mai exact, deși pe 14 decembrie fusese adoptată OUG 103, care interzicea cumulul unei pensii speciale cu una din sistemul public, care trebuia aplicat începând din 1 ianuarie 2018, pe 28 decembrie, Executivul a adoptat OUG 116, care abroga articolul de lege, informează Ziare.com.

„Legea nr. 96/2006, republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor (…) cuprinde reglementări potrivit cărora indemnizația pentru limită de vârstă se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum și cu orice alte venituri realizate”, se arată în nota de fundamentare a OUG 116/2017.

Precizăm faptul că unii dintre principalii beneficiari ai cumului celor două tipuri de pensii sunt chiar parlamentarii.

1 comentariu la “Cadou nesperat pentru bugetari: Guvernul a umblat la pensii și salarii

  1. Era oricum o ineptie….ca pensionar angajat,ma obligi sa platesc CAS,iar cand o fi la obtinerea pensiei conform contributiei,imi spui ca nu o pot cumula cu cea initiala,dar nici nu imi restitui CAS-ul platit.Intrebarea e,atunci de ce sa mai platesc CAS,daca nu pot beneficia de pensia aferenta?Era logic fie sa se abroge aceasta prevedere,fie sa se modifice Codul Fiscal in sensul scutirii de la plata CAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *