Căile ferate se degradează mai repede decât pot fi reparate

Sursa foto: X

Căile ferate ale țării se degradează mai rapid decât pot fi reparate. Asta înseamnă că nu vom putea scăpa de restricțiile de viteză ale trenurilor prea curând sau deloc, cum recunoaște și ministrul Transporturilor. Anul trecut, de exemplu, au fost eliminate restricții care, împreună, cumulau 555 de kilometri. Dar au fost introduse altele noi, care, însumate, ajungeau la 764 de kilometri. Cu bani europeni, CFR speră totuși să oprească acest trend. Bruxelles-ul pompează miliarde de euro în modernizarea și repararea căii ferate din Romania. Speranța este că și la noi trenul se va apropia de vitezele din Vest. Deocamdată, suntem departe de acest deziderat. Trenurile circulă cu peste 100 km/h doar pe aproximativ 3.700 de km de cale ferată de la noi din țară.

Aproape de gara din Chiajna, cu lopata și târnăcopul, câțiva muncitori lucrează la traversele de cale ferată. În locul celor din lemn sunt montate unele noi, din beton.

Alexandru Florea, șef lucrări: „Am băgat 490 de traverse”.

Reporter: Doar pe curba asta.

Alexandru Florea, șef lucrări:„Da. Aici sunt 815 de băgat. Jumătate aproape am făcut. Și mai aveți mai încolo. Mai am uite până unde se văd traversele alea date jos. Acolo la cap de tot”.

Cristina Sbîrn, jurnalist Digi24: Astfel de lucrări de înlocuire a vechilor traverse de lemn cu unele din beton, pentru că cele din lemn sunt putrezite, sunt absolut necesare dacă CFR Infrastructură vrea să scăpe de restricțiile de viteză de pe calea ferată. În momentul de față sunt 473 de zone în care trenurile sunt obligate să circule cu viteză redusă ca să nu sară de pe șine. În total vorbim despre 930 de kilometri de cale ferată.
Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: