Skip to content
Politică

”Câinele” din ”Orășelul copiilor”, apărat cu dinții de Nicușor Dan: Cine îi ”sponsorizează” candidatului la PMB costisitoarele eșecuri din justiție

Inquam Photo / Octav Ganea

Felul în care Nicușor Dan a sărit să protejeze interesele unui afacerist cu dosare penale care și-a tras ilegal pe domeniul public ditamai restaurantul pe domeniul public, i-a pus pe mulți pe gânduri.

Nicușor Dan, numit de unii și „Plicușor Ban”, a intervenit public în apărarea lui Mihai Mitrache, zis „Câine”, atunci când Primăria Sectorului 4 i-a demolat clădirea ridicată ilegal în Orășelul Copiilor”, unde și-a mai făcut și buletinul ilegal, pe domeniul public.

Se aude chiar și că „apărătorul spațiilor verzi” a avut chiar și intervenții personale la Primăria Sectorului 4, pentru a opri demolarea.

Cine „sponsorizează” daunele produse de Nicușor Dan în instanță

În altă ordine de idei, rămâne o necunoscută de unde are Nicușor Dan fonduri pentru a-și susține cauzele în instanță (ale sale sau ale altora), știut fiind că o campanie electorală consumă resurse substanțiale, mai ales când implică inclusiv panouri pe blocuri întregi.

Colac peste puăpăză, Nicușor Dan mai are de plătit despăgubiri și cheltuieli de judecată de ordinul sutelor de mii de lei în mai multe procese pierdute cu dezvoltatori imobiliari sau instituții publice, cărora a vrut să le blocheze proiectele.

Recent, deputatul și asociațiile „civice” pe care acesta le controlează au fost obligați de judecători la plata unor cheltuielie de judecată – record în favoarea companiilor care dezvoltă proiectul One Floreasca City, la care se va adăuga și plata de daune substanțiale.

Nicușor Dan

Astfel, asociațiile folosite de Nicușor Dan în instanță pentru a bloca One Floreasca City – Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Salvați Bucureștiul au de plătit dezvoltatorilor One Mircea Eliade Properties SRL și Auchan România SA peste 150.000 de lei (circa 31.000 de euro), drept cheltuieli de judecată. Daunele abia urmează.

Nicușor Dan și „șmecheriile mafiei imobiliare”

De-a lungul timpului, au circulat mai multe zvonuri despre „activitățile” lui Nicușor Dan.

Cunoscut luptător pentru spațiiile verzi ale bucureștenilor, Nicușor Dan nu a ezitat nicio clipă să sară în apărarea afaceristului Mihai Mitrache, care se întinsese ilegal tocmai pe spațiul verde al „Orășelului Copiilor”.

Culmea, în acțiunea de intervenție, Nicușor Dan a invocat că imobilul ridicat ilegal pe domeniul public a fost demolat de autorități… abuziv, iar „Orășelul Copiilor” a fost inclus ilegal în domeniul public al Municipiului București.

Coincidență, presa a dezvăluit că în același parc  deține un restaurant  și prietenul său Dan Trifu, președintele ONG-ului EcoCivica „partener” în mai multe procese, cu „Salvați Bucureștiul”.

„Considerăm că Dispoziţia nr. 3339/02.12.2018 emisă de Primarul Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti este ilegală şi aduce atingere calităţii locuirii reclamantei. (…) Se generează un prejudiciu familiei Mitrache, care are locuința în respectivul imobil (desființarea printr-o dispoziție ilegală a locuinței unei familii cu copii mici este motivul principal pentru care subscrisa a intervenit în prezența cauză)”, se arată în cererea de intervenție accesorie a Asociației „Salvați Bucureștiul”.

Un mic „amănunt” pe care Nicușor Dan nu l-a avut în vedere: Familia afaceristului Mihai Mitrache „cu copii mici” nu a locuit niciodată în „Orășelul Copiilor”, stabilirea (ilegală) a domiciliului acolo fiinf făcută doar pentru a împiedica autoritățile locale de a evacua construcția ilegală, susțin sursele Cetățeanul.

Ipocrizia lui Nicușor Dan a mers și mai departe. „Apărătorul spațiilor verzi” a apărat dreptul lui Mitrache de a ocupa abuziv tocmai spațiul verde. Nu a contat nici faptul că restaurantul lui Mitrache nu avea niciun fel de autorizație, iar afaceristul nu mai plătise de ani buni taxe către stat.

„Din păcate, există o practică a autorității publice locale de a desființa imobile din Orășelul Copiilor pe baza unor dispoziții similare celei în cauză. (…) Dispoziția  de desființare este vădit  ilegală  cu  privire la construcția  inițială  de 81 mp. construită înainte de intrarea în vigoare a legii construcțiilor și a legislației secundare aferente, chiar dacă Orășelul Copiilor face parte din domeniul public, se arată în cererea de intervenție.

Singurii români cu adresa de buletin în parc

Nicușor DanMihai Mitrache, pe terasa restaurantului său, care funcționa fără autorizație FOTO Facebook

Afaceristul Mihai Mitrache a ridicat ilegal în „Orășelul Copiilor” restaurantul Medieval, demolat în luna mai de Primăria Sectorului 4. Apoi, nu a mai plătit nicio taxă, timp de mai bine de 4 ani, pentru spațiul pe care îl ocupa pe domeniul public.

Ca să nu plătească taxele, Mitrache, zis „Câine”, a pus la punct o veritabilă suveică imobiliară, în care clădirea restaurantului a fost vândută succesiv între membrii familiei sale.

Mai mult, și el și soția sa, Alexandra Mitrache, au reușit (nu se știe cum) să obțină de la Evidența Populației cărți de identitate pe adresa din „Orășelul Copiilor”. Cum au reușit soții Mitrache să-și mute domiciliul acolo, pot afla procurorii dacă fac anchetă la „Evidența populației”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *