Skip to content
Călărași Știri locale

Călărași: Garda Naţională de Mediu a sancţionat trei primării pentru modul de colectare a deşeurilor. Care este valoarea amenzilor

Facebook

Garda Naţională de Mediu verifică, în această perioadă, modul de colectare a deşeurilor în întreaga ţară şi atingerea ţintelor de reciclare. În urma controlului, trei primării din judeţul Călăraşi au fost amendate cu 45.000 lei.

Garda Naţională de Mediu anunţă că a demarat un control la nivel naţional care urmăreşte să stabilească situaţia depozitărilor necontrolate, care este modul de colectare a deşeurilor municipale şi reciclabile, ce dotări există la capitolul precolectare şi cât de aproape se află primăriile de atingerea ţintelor de colectare selectivă.

A început o acţiune tematică, la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, pentru verificarea modului de colectare a deşeurilor, atât municipale, cât şi selective, dotărilor existente şi trasabilităţii acestor deşeuri. Încercăm în cel mai scurt timp posibil să stabilim dacă UAT-urile şi-au îndeplinit ţinta de deşeuri reciclate valorificate, printr-un control încrucişat împreună cu Administraţia Fondului pentru Mediu. Acţiunile se vor finaliza, dacă este cazul, cu sancţiuni aplicate atât UAT-urilor, cât şi societăţilor de salubrizare, celor care se ocupă de valorificare delşeurilor şi, nu în ultimul rând, cetăţenilor care vor fi depistaţi că aruncă necontrolat deşeurile”, a anunţat Marioara Artemis Gătej, comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu.

Potrivit sursei citate au fost anunţate deja primele sancţiuni în valoare totală de 45.000 de lei, pentru trei primării din judeţul Călăraşi – Ulmeni, Curcani şi Olteniţa -, ca urmare a neconformităţilor constatate şi au fost impuse măsuri pentru remedierea deficienţelor, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *