Skip to content
Politică

Calcule febrile în așteptarea sentinței lui Dragnea. Un sociolog îi taie elanul liderului PSD EXCLUSIV

ziuaconstanta.ro

Se fac calcule febrile în așteptarea sentinței președintelui PSD, Liviu Dragnea. Un sociolog îi taie elanul liderului Partidului Social Democrat.

Într-o declarație oferită joi pentru PSnews.ro, sociologul Gelu Duminică a pledat pentru respectarea legii, opinând că o condamnare a politicianului „va destabiliza mult gașca care în momentul de față a deturnat PSD-ul”.

„Așteptarea este ca sentința să fie una în conformitate cu ceea ce e-n probatoriu și cu ceea ce s-a întâmplat. Că sper în sufletul meu ca o eventuală condamnare a domnului Dragnea să ducă către o salvare implicit a țării (în sensul că șarpelui când i se taie capul, cam moare), asta e altceva. Însă a nu se înțelege că-mi doresc cu tot dinadinsul ca domnul Dragnea să fie condamnat, ci îmi doresc ca legea să fie respectată așa cum trebuie. Dacă este vinovat, domnul Dragnea să fie condamnat. Dacă este nevinovat, decizia judecătorului să fie în consecință. Însă trebuie să recunosc că o condamnare a domnului Dragnea va destabiliza mult gașca care în momentul de față a deturnat PSD-ul”, a punctat Duminică.

Întrebat dacă o eventuală condamnare ar face să se clatine scaunul lui Liviu Dragnea de președinte al PSD, profesorul universitar a răspuns: „O, da! În mod normal, ar trebui să se întâmple chestia asta. De contestatari din PSD m-am săturat să tot aud și să nu-i văd”.

Chiar dacă l-am confruntat pe sociolog cu câteva nume de contestatari din PSD (Niculae Bădălău, Ecaterina Andronescu), Gelu Duminică le-a minimalizat importanța.

„Haideți să fim serioși! Dumnealor n-au nici forță, n-au nici charismă. Ferească Dumnezeu de mai rău! Cred că sunt personaje în momentul de față în PSD care pot ridica distrugerea democrației la un rang mult mai mare decât este în momentul de față. Pentru că, din păcate, leadershipul PSD este unul mai degrabă cantonat către găști, nicidecum către reprezentarea intereselor țării.

Dar aduceți-vă aminte că toți am aplaudat când a căzut Ponta și uite că s-a putut mai rău! Toți am aplaudat când a căzut Năstase și uite că s-a putut și mai rău! PSD-ul a avut întotdeauna capacitatea să scoată lideri mult mai nocivi decât cei pe care i-a schimbat, pentru simplul motiv că nu este un partid bazat pe meritocrație, ci mai degrabă un partid bazat pe grupuri, interese, găști șamd.

Dar sper din tot sufletul ca partidul să-și găsească forța internă să se reformeze, cu toate că nu sunt foarte sigur”, a afirmat Duminică.

În altă ordine de idei: Gelu Duminică s-a arătat sceptic și în legătură cu posibilitatea ca Liviu Dragnea să candideze la președinția României în 2019, după ipotetica achitare.

„Domnul Dragnea nu are absolut nicio șansă la prezidențiale și cred că este conștient de lucrul ăsta. Cred că este în momentul de față unul dintre cele mai urâte personaje politice din România. Cred că PSD-ul va lansa un candidat cu mai multă putere decât are domnia sa, mai ales că poziția de președinte în momentul de față pare din ce în ce mai goală de conținut și lucrul ăsta va continua. Așa că nu cred că domnul Dragnea este interesat de această poziție, ci mai degrabă de poziția de prim-ministru – în care nu m-aș mira să-l vedem în eventualitatea în care este achitat”, a argumentat cadrul didactic universitar.

Și ipoteza suspendării a fost exclusă de către sociolog, care a opinat că Liviu Dragnea țintește mai degrabă funcția de prim-ministru.

„Nu cred, pentru că PSD-ul ar face o gafă majoră dacă l-ar suspenda. Domnul Dragnea e orice, dar nu este un care nu are cultură politică. Este orice, dar știe, înțelege foarte bine mecanismele politice. Va amenința, va da din coate, dar nu-l va suspenda, pentru că în eventualitatea unei suspendări, nu va face decât să coaguleze împotriva sa toate forțele care în momentul de față sunt latente”, a încheiat Gelu Duminică.

1 comentariu la “Calcule febrile în așteptarea sentinței lui Dragnea. Un sociolog îi taie elanul liderului PSD EXCLUSIV

  1. Hmmmm… Avem de a face cu executie stalinista asemenea celor din anii ’50, orchestrata de Statul Paralel impreuna cu cozile lui de Topor din Justitie. Si pt ce oare? Pt niste gainarii nedovedite de maxim 10-15 mii de Euro, in timp ce marile dosare de miliarde de Euro, cum sunt EADS, Bechtel, Microsoft,Schweighofer, despagubirile ilegale si altele stau sub „curul lui Kovesi”, fiind ingropate definitiv de DNA. Aici nu e vorba de un act indreptat impotriva persoanei Liviu Dragnea, ci este indreptat impotriva liderului de facto al Coalitiei de guvernare alesa prin votul majoritar al romanilor, adica este o lovitura de stat tipic sorosista, pregatita mai intai prin miscari anarhiste de strada si apoi executata de Justitia sorosista, pt a aduce la putere din nou, „Guvernul meu”(adica al Dulapului neo-marxist). Sunt convins ca, cat de curand ii va veni randul si premierului Dancila, datorita acelei plangeri de „noaptea mintii” a lui Sica Greierasul. Si cand te gandesti ca Plavannis a inclacat pe fatza decizia CCR si implicit Constitutia Romaniei si nu doar ca nu pateste nimic, dar nimeni din Justitie nu se sesizeaza pt aceasta infractiune majora! In fatza acestei lovituri de forta totala a Statului Paralel, aliat cu Leprele sorosiste, singura solutie pt Coalitia majoritara este suspendarea de urgenta a Dulapului antiroman, numirea lui Tariceanu ca presedinte interimar, caruia ii revine demiterea nu doar a Cucuvelei, ci multura dintre procurorii sefi sorosisti, promulgarea tuturor legilor Justitiei, dar si curatirea Serviciilor popperiene(sunt romanesti doar cu numele) de toate elementele sorrosit-globaliste si neo-marxiste! Daca nu pun in practica de urgenta acest lucru, cat de curand curand tara noastra se va numi Republica Sorosista Romania!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *