Skip to content
Politică

Calcule pentru 2019. Rareș Bogdan: Prevăd un conflict major Dragnea-Tăriceanu în 6 luni EXCLUSIV

agerpres.ro

Jurnalistul Rareș Bogdan a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a conturat mai multe perspective legate de alegerile prezidențiale din anul 2019.

Discuția a pornit de la așteptările opiniei publice îndreptate către ICCJ, în legătură cu o sentință la fond în dosarul în care DNA l-a trimis în judecată pe președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

VEDEȚI ȘI: Zi de foc pentru Tăriceanu! ÎCCJ se va pronunța astăzi

Chiar dacă a evitat să ofere un pronostic legat de soarta dosarului (mulțumindu-se doar să spere că Tăriceanu va avea parte de un proces corect), Rareș Bogdan a opinat că nu se va întâmpla nimic în ipoteza în care al doilea om în stat va fi condamnat, întrucât nici Călin Popescu-Tăriceanu, nici Liviu Dragnea „nu vor avea decența să se retragă”.

„Nu se va întâmpla absolut nimic (în caz de condamnare – n.r.), pentru că tocmai ieri au votat în Comisia juridică cea mai rușinoasă inițiativă din ultimii 28 de ani: cei cu condamnări pot ocupa funcții publice și funcții politice inclusiv în conducerea Camerei Deputaților și a Senatului. Cu alte cuvinte, se vor asigura (după ce o vor trece prin plen) că, în cazul în care ar fi condamnați domnul Tăriceanu și domnul Dragnea (care are sentință pe 29), să nu fie nevoiți să se retragă. Nu vor avea decența să se retragă dacă vor fi condamnați; vor continua războiul cu «statul paralel», cu Soros, cu conspirația la nivel mondial și ne vor spune că tot ce li se întâmplă este complet nedrept. Pe de altă parte, faptul că de 28 de ani în România noi sărăcim, iar ei se îmbogățesc este nedrept pentru noi, nu pentru ei – dar așa e în viață. Deci nu se va întâmpla absolut nimic dacă va fi condamnat: va urla ca din gură de șarpe că statul îi vrea rău, a declarat Bogdan pentru PSnews.ro.

Pe de altă parte, o eventuală achitare va constitui un pretext pentru Călin Popescu-Tăriceanu să candideze la președinția României, a apreciat realizatorul de la Realitatea TV.

„Dacă va fi achitat, va urla că justiția are și o parte corectă, că există și judecători corecți; și foarte probabil – și într-un caz, și în altul – ne va anunța că va candida la președinția României. Pentru oamenii ăștia, justiția este un fel de portar la blocul unde locuiesc”, a susținut Bogdan.

Mai mult: ziaristul se așteaptă la „un conflict major între Dragnea și Tăriceanu în aproximativ 6 luni de zile” pe tema candidaturrii la prima funcție în stat.

„Eu cred că, în orice situație, Călin Popescu-Tăriceanu (sigur: dacă nu va fi condamnat definitiv, la completul de 5) va candida la președinția României, cu sau fără acordul lui Liviu Dragnea. Prevăd un conflict major între Dragnea și Tăriceanu în aproximativ 6 luni de zile, care să despartă apele între cele două forțe politice, dar cred sincer că Partidul Social Democrat – mai ales activul PSD – își dorește un candidat propriu. PSD nu este pregătit să-l susțină pe domnul Tăriceanu sau orice alt candidat din afară. E un partid extrem de disciplinat, care-și dorește un candidat propriu – fie că se numește Dragnea, Firea, Maior, Ponta sau oricum altcumva. Nu va merge pe varianta Tăriceanu decât în cazul în care – foarte posibil – PSD nu va intra în turul 2, iar Călin Popescu-Tăriceanu ar ajunge în turul II cu Klaus Iohannis. Dar ei pot să facă absolut orice”, a detaliat Rareș Bogdan.

În schimb, nici Dragnea, nici Tăriceanu nu ar avea vreo șansă în turul al doilea în scenariul în care Iohannis se va lansa în cursă, a atras atenția gazetarul.

„Eu le spun de pe acum că în cazul în care Klaus Iohannis candidează (și, din informațiile mele, va candida la președinția României – nu are niciun motiv să nu o facă), ei n-are rost să își cheltuie banii și să facă agitație în anul 2019, pentru că președinția este câștigată de Iohannis. Știu și ei asta. A: în cazul în care Iohannis nu ar candida, atunci lucrurile se schimbă pentru ei, fiindcă orice alt candidat al dreptei poate să se bată de la egal la egal cu Tăriceanu”, a conchis Rareș Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *