Skip to content
Politică

Calculele lui Orban pentru Congresul PNL: Discuții între patru ochi și… două urechi

mediafax.ro

Ludovic Orban, unul dintre cei trei candidați la președinția PNL, a conceput o strategie de campanie care să-i garanteze accesul la fiecare delegat  care ar urma să votez în cadrul Congresului de legeri al PNL din 11 iunie.

Până la acest moment, Orban a reușit să dea de trei ori târcoale țării în încercarea de a-și cimenta legătura cu susținătorii, însă calculele sale, expuse recent la Craiova, în cursul unei vizite prilejuită de campania internă din partid, fie demonstrează grave carențe la disciplina Anatomie din partea candidatului liberal, fie anunță deja o epocă dictatorială ce ar urma să se instaureze în PNL.

Voi lua legătura cu fiecare delegat pentru a-i spune într-o discuție între patru ochi sau între două urechi ce argumente am pentru a fi ales”, a punctat Orban, conform Agerpres.

Un calcul corect, inclusiv unul politically correct pentru traditia democratică a liberalilor, ar fi presupus o formulare de genul „între patru ochi sau între patru urechi”, fapt ce ar fi putut sugera că retinsul lider liberal ar putea demonstra și un minim bun simț în a asculta o opinie sau eventuale doleanțe expuse de câte un interlocutor.

În cazul în care remarca lui Orban, referitoare la numărul de urechi implicate în comunicarea din interiorul partidului, anunță deja instaurarea regulei monologului,  putem spune că moțiunea cu care acesta  pornit în campania internă a fost dată deja uitării.

„Partidul Național Liberal are nevoie, la toate nivelele, de lideri, nu de șefi. Liderul este omul care inspira, care indică direcția și îi convinge pe oameni să îl urmeze pentru că dă încredere și energie grupului. șeful, în schimb, este doar un om numit, aflat conjuctural într-o poziție superioară ierarhic, fără a fi câștigat aprecierea și susținerea grupului.

Există foarte multe diferențe între modul de conducere al liderilor și modul de conducere al șefilor. Liderul conduce prin încredere și validare, șeful conduce prin teamă. Liderul conduce prin puterea exemplului, în timp ce șeful conduce prin ordine. Liderul ascultă și dorește să înțeleagă, șeful doar vorbește”, afirma, la începutul lunii trecute, Ludovic Orban, prin intermediul moțiunii depuse odată cu candidatura sa la funcția supremă în partid.

Între timp, aspirantul la fotoliul de președinte de partid pare să își fi schimbat opțiunea, trecând de la varianta de lider dispus să asculte, la cea de șef capabil doar să transmită directive, din moment ce discuțiile cu oricare dintre cei 5.000 de delegați la Congresul PNL implică doar urechile acestora pe post de organe auditive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *