Căldura se intensifică în ultimele zile ale verii. Iașul se ”coace” la 38-39 grade Celsius până marți inclusiv

Ziua de sâmbătă ne aduce soare, caniculă în zonele de câmpie și de podiș și câțiva nori de ploaie, după-amiază, pe la munte.La Iași, temperaturile de 38-39 de grade Cesius vor pune stăpânire până marți inclusiv.

Maximele pleacă de la 28 de grade în zona litoralului și ajung la 38 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Norii apar sporadic și se face foarte cald. Temperaturile urcă până la 37 de grade în zona Bărăganului, iar aerul devine aproape irespirabil. Vântul are unele intensificări.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei soarele dogorește toată ziua, se ating 36 de grade la umbră, iar indicele temperatură-umezeală depășește pragul critic de 80 de unități.

Canicula se instalează și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Maximele ajung la 36 de grade și doar în zona montană e posibil să vină câțiva nori de ploaie.
Se face foarte cald și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Temperaturile urcă frecvent până la 34 de grade, iar la Satu Mare se ating chiar și 35 de grade. Din cauza stresului termic accentuat vom resimți, însă, valori mult mai ridicate de atât.

În ținuturile vestice, amiaza ne aduce caniculă și atmosferă înăbușitoare. Nu prea vedem norii, iar vântul abia se simte. Maximele ajung la 37 de grade în zona Banatului.

În Transilvania avem o dimineață destul de răcoroasă în depresiuni. Soarele încălzește rapid atmosfera, iar după prânz temperaturile trec de 30 de grade în toată provincia și va fi foarte multă zăpușeală. După-amiază, în zona montana apar câteva averse pe spații mici.

În Oltenia urmează încă o zi toridă și o amiază caniculară, cu maxime de peste 35 de grade. Indicele de confort termic depășește pragul critic, iar căldura devine sufocantă.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice. Atmosferă însorită, multă umezeală și un aer foarte greu de respirat. Temperaturile trec frecvent de 35 de grade, iar în Lunca Dunării, pe la Giurgiu, se ating chiar și 38 de grade la umbră.

Vremea la munte

Și la munte găsim temperaturi ridicate. În a doua parte a zilei vor fi ceva înnorări, însă aversele apar doar izolat. Până atunci avem vreme bună, soare și un vânt ceva mai activ.

Vremea la mare

Pe litoral cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei, însă vom resimți, în continuare, un disconfort termic accentuat. Maximele din stațiuni ajung la 30 de grade, iar apa mării va avea în jur de 26 de grade.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: