Skip to content
Politică

Calea europeană a Marii Britanii. Britanicii, presiuni pe Theresa May pentru un acord cu UE

Statistic vorbind, doar o parte infimă dintre britanci doresc o relație „ distantă” cu Uniunea Europeană după Brexit, adăugnând mai multă presiune pe premierul Theresa May pentru a încheia un acord cu Bruxelles.

Sondajul YouGov al Fabian Society a arătat că doar 4% dintre britanici sunt de acord cu părăsirea Uniunii Europene fără niciun fel de acord, iar 87% vor ca premierul să negocieze o relație „apropiată și cladă” sau „ practică și neutră”.

De asemenea, sondajul a arătat că opinia publică este de părere că în vârful listei de priorități al negocierilor de la Bruxelles ar trebui să fie controlul imigranților și încheierea suzeranității U.E. asupra legilor britanice. Majoritatea votanților sunt încă de părere că Brexitul va îmbunătăți situația în privința acestor două aspecte, însă 45% dintre ei doresc ca opțiunea de a se realătura Uniunii în viitorul nu prea îndepărtat să rămână valabilă.

Andrew Harrop, secretarul general al Fabian Society, citat de Independent.com, a declarat: „Acest raport pune bazele negocierilor pe de-o parte și arată ce fel de șară vrem să fim și cum ar trebui să lucrăm cu U.E. pe de cealaltă parte”, adăungând că trebuie găsită o „alternativă la acest divorț amar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *