
Lucrările la calea ferată, care va asigura legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, sunt incluse în două mari proiecte feroviare, și anume Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoia – Baloteşti (finanțare de la Bugetul de Stat) și Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București (finanțare din fonduri europene).
Lucrările pentru dublarea liniei de cale ferată între Mogoșoaia și Balotești reprezintă prima etapă a conexiunii feroviare directe cu Aeroportul, din zona Odăile, fiind totodată și prima lucrare de construire a unei linii feroviare, după 1989, cu finanțare integrală de la Bugetul de Stat.
Traseul modernizat, în lungime de aproximativ 8 km, cuprinde lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară pe întreaga distanță, prin consolidarea şi lărgirea terasamentului, montarea suprastructurii liniei pentru realizarea căii ferate duble pe cei aproximativ 8 km, lucrări de reparaţii şi consolidare a 4 podeţe, 3 pasaje inferioare şi o trecere la nivel, construirea noului Punctul de Oprire Aeroport (PO Aeroport), montarea instalaţiilor de semnalizare, telecomunicatii feroviare și instalaţii de energoalimentare pentru PO Aeroport, o construcție nouă pe două niveluri, prevăzută cu peroane în lungime de 150 m și 3 m lățime, scări fixe, scări rulante, lift pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv o parcare auto de 240 mp.
Coaliția de guvernare, pe nisipuri mișcătoare. Ce va duce la ruperea alianței dintre PNL și USR-PLUS
Dacian Cioloș vs. Ludovic Orban, o luptă politică pentru Guvern și alegerile prezidențiale
De ce proverbul ”Cine are carte, are parte” e o minciună
Cei mai speciali dintre pensionarii speciali: 3.000 de privilegiați încasează sute de milioane de lei pe an, deși nu au plătit niciodată CAS
PNL s-a sucit în scandalul suspendării PUZ-urilor din Capitală? „Vom susține termenul în care primarul general va rezolva problema”
SC WIEBE a finalizat lucrările de infrastructură (100%), inclusiv lucrările de buraj mecanizat și de montare a aparatelor de cale, care asigură racordul cu noul traseu spre Aeroport, în zona km 13+970 – km 16+000.
SC PORR a finalizat în proporție de 95% lucrările la cele două podețe de la km 14+411, respectiv km 14+416

– Valoare contract: 50,5 milioane lei
– Sursă de finanţare: Bugetul de Stat
– Contractant: SC PORR CONSTRUCT SRL
– Ordin de începere lucrări: mai 2019
– Durata de implementare: 17 luni (2 luni proiectare, 15 luni execuție)
– Constructori pe categorii de lucrări
– SC PORR CONSTRUCT SRL (lucrări de artă/construcții civile – PO Aeroport)
– SC WIEBE (infrastructură/suprastructură)
– ISSAF (semnalizare și telecomunicații)
2.Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București
Lucrările pentru construirea liniei de cale ferată se desfășoară pe intervalul Halta Odăile – DN1 și DN1 – Terminalul Sosiri Aeroportul Internațional Henri Coandă.
Între DN 1 și Terminalul Sosiri, constructorul a montat linia de cale ferată și traversele, până la noua stație de călători, în dreptul peroanelor, la capătul cărora au fost montate și s-au făcut probe de funcționare la cele două scări rulante. În ceea ce privește cupola stației de călători, aceasta va fi vitrată pe toată lungimea structurii, din sticlă acrilică transparentă.
Proiectul prevede construirea unei căi ferate duble pe o lungime de 2,95 km, cu 3 podete, un viaduct de 1,52 km lungime (cu 37 de pile și o culee) care supratraversează DN1 şi Stația CF de la Terminalul T1, stadiul fizic de execuție al lucrărilor fiind de 75%.
– Valoare contract: 398,1 milioane lei
– Sursă de finanţare: fonduri europene nerambursabile
– Contractant: SC ARCADA COMPANY
– Ordin de începere lucrări: iunie 2019
– Durata de implementare: 14 luni (2 luni proiectare, 12 luni execuție)
– Constructori pe categorii de lucrări:
– SC ARCADA (construcții civile/viaduct)
– SC WIEBE (suprastructură CF)
– ALSTOM (instalații semnalizare și telecomunicații)