Calendar școlar 2024. Când se întorc elevii la școală și când vor avea următoarea vacanță

Sursa foto: Pexels

Elevii se vor întoarce în bănci pe data de 8 ianuarie, după 16 zile libere pentru sărbătorile de iarnă, potrivit structurii anului școlar 2023-2024.  

În acest an școlar, elevii vor avea cinci vacanțe la finalul fiecărui modul de învățăre (n.r. cinci la număr). Pe data de 8 ianuarie va începe cel de-al treilea modul din anul școlar 2023-2024.

În anul 2024, elevii vor mai avea trei vacanțe, inclusiv cea de vară. Următoarea vacanță va fi de o săptămână, în perioada 12 februarie – 3 martie și va fi luată în funcție de decizia Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

După ce în versiunea inițială a proiectului privind structura anului școlar elevii nu aveau vacanță de Paște, Ministerul Educației a revenit asupra structurii și a modificat structura astfel încât vacanța de primăvară va avea loc în perioada 27 aprilie – 7 mai și va cuprinde și Paștele ortodox.

Ultima vacanță din acest an școlar va fi cea de vară și va începe pe 22 iunie și se va încheia pe 8 septembrie.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar se încheie la data de 7 iunie, iar pentru clasa a VIII-a se va termina pe 14 iunie.

Desfășurarea programelor „Școala altfel” și „Școala verde” va avea loc „în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

La clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și din învățământul profesional, în perioadele dedicate celor două programe, se organizează activități de instruire practică urmărind și scopul acestor programe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL