Skip to content
Educație

Calendarele activităților didactice se modifică, în contextul închiderii școlilor. Profesorii pot să lucreze de acasă

Cotidianul

Ministerul Educației a trimis tuturor inspectoratelor școlare o notă în care arată că se modifică calendarele pentru toate metodologiile activităților care trebuiau să aibă loc în perioada 11-22 martie, când școlile sunt închise.

Aici intră și concursul privind obținerea gradației de merit și etapele privind mobilitatea personalului didactic de predare. De asemenea, ministerul recomandă reducerea interacțiunii cu publicul, sistarea audiențelor și depunerea petițiilor online.

De altfel, Ministerul Educației a anunțat încă de ieri că, începând din 12 martie 2020, suspendă activitățile de relații cu publicul din cadrul ministerului, iar biroul de registratură va fi închis.

Petițiile către MEC se pot trimite în această perioadă, exclusiv online, folosind adresele de e-mail [email protected] sau [email protected]du.gov.ro. Toate audiențele vor fi reprogramate sau se vor realiza telefonic, mai anunță ministerul. Pe site-ul edu.ro se găsesc toate telefoanele la care cei care doresc pot să sune și să vorbească cu oficialii din minister.

Recomandarea Ministerului Educației vine în contextul în care directorii și inspectorii din mai multe județe i-au chemat pe profesori la școală în perioada în care școlile sunt închise. Sindicatele din educație au ieșit cu o poziție publică prin care au cerut Ministerului Educației să dispună de urgență inspectorilor și directorilor să nu mai cheme angajații la lucru, potrivit Hotnews.

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, ținând cont de situația deosebită cu care ne confruntăm, am constatat că astăzi MEC a transmis în teritoriu o adresă în care se aduc noi clarificări privind măsurile adoptate. Odată cu suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ până în data de 22 martie, cu posibilitatea prelungirii, odată cu decalarea simulărilor naționale și a altor activități care implicau prezența elevilor, se modifică toate calendarele metodologiilor în vigoare care presupun prezența mai multor persoane în același loc. Un exemplu – conform metodologiei privind gradația de merit – în această perioadă urmau să aibă loc consilii profesorale/ consilii de admistrație în cadrul cărora să se analizeze dosarele depuse. Recomand tuturor directorilor să limiteze la maximum activitatea în unitățile de învățământ, angajații putând lucra și de la domiciliu“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *