Skip to content
Politică

Calendarul consultărilor de la Cotroceni pentru formarea unui nou guvern / Primii la discuțiile cu Iohannis vor fi cei de la PNL, cei de la PSD, ultimii

Administrația Prezidențială a anunțat calendarul consultărilor de vineri, de la Palatul Cotroceni, pentru formarea unui nou guvern după ce moțiunea de cenzură a opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar Guvernul Dăncilă a fost demis.
Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, reprezentanții PNL sunt convocați la ora 11.00, cei ai USR începând cu 11.30, liderii UDMR de la ora 12.00, iar cei ai PMP de la ora 12.30.

Reprezentanții grupului parlamentar Pro-Europa (Victor Ponta) sunt convocați de la ora 13.00, cei ai ALDE de la ora 13.30, reprezentanții minorităților naționale începând cu ora 14.00, iar social-democrații de la 14.30, informează hotnews.ro.

După căderea Guvernului, preşedintele trebuie să convoace la consultări partidele parlamentare și să desemneze un candidat pentru funcţia de premier. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de prim-ministru trebuie să vină în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.
Plecăm cu datoria împlinită”, a declarat Dăncilă, după ce a ieșit din sala de plen unde s-a votat moțiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *