Calendarul livrărilor: Ajung încă 4 avioane F-16

Sursa: Wikipedia

În următoarea perioadă vor ajunge în țară încă patru avioane de luptă de tip F-16 Fighting Falcon iar până la finalul anului 2024 va ajunge toată escadrila. E vorba desigur de cele 32 de avioane F-16 achiziționate din Norvegia.

România deține o escadrilă operațională de F-16, formată din 17 avioane achiziționate în urmă cu ceva ani din Portugalia. Ulterior, România a achiziționat recent la un preț foarte bun 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia. Costul a fost de 388 de milioane de euro iar avioanele vor asigura tranziția către F-35.

Cele 32 de avioane F-16 AM/BM norvegiene sunt în configurație M6.5.2, iar contractul include și motoare de rezervă și suport logistic. Din cele 32 de avioane primele trei au fost livrate la finalul anului trecut.

Calendarul livrărilor: Urmează să ajungă în țară încă patru avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia. Cea de-a doua escadrilă va fi livrată în totalitate în 2024

Avioane F-16 Fighting Falcon ale României. Photo credit: Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene via ROAF Șeful Direcţiei Generale pentru Armamente, generalul-locotenent inginer Teodor Incicaş, în emisiunea „Euroatlantica” de la Radio România, realizată de Radu Dobriţoiu, confirmă că în prima parte a trimestrului doi urmează să ajuncă încă 4 avioane F-16.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL