Skip to content
Sport

Calificare ISTORICĂ. Florin Mergea şi Horia Tecău, în semifinale la dublu masculin

Perechea Florin Mergea și Horia Tecău s-a calificat în semifinalele probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, marți, după o victorie cu 6-4, 5-7, 6-2 cu brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares.

Meciul a fost unul foarte echilibrat. În primul set, Mergea și Tecău au reușit break-ul devreme și apoi și-au conservat avantajul, câștigând cu 6-4. În setul al doilea, cele două perechi au mers cap la cap până la 5-5, când brazilienii și-au făcut serviciul și au avut 6-5, iar ai noștri nu au rezistat presiunii pe serviciul lui Mergea, pierzând setul după o eroare neforțată a lui Tecău. Gazdele au început cu dreptul setul decisiv, câștigând primul ghem. Românii au luat apoi jocul pe cont propriu și au luat cinci ghemuri la rând (5-1). Melo și Soares au redus din handicap (5-2) și au salvat apoi trei mingi de meci, dar nu au mai reușit acest lucru și cu a patra, transformată de Tecău, prezintă romaniatv.net.

În semifinale, Mergea și Tecău vor juca împotriva americanilor Steve Johnson/Jack Sock. Semifinala va avea loc miercuri, vineri fiind programate finala și meciul pentru medalia de bronz.

 

Calificarea perechii Mergea/Tecău în semifinalele probei de dublu înseamnă, totodată, și cea mai bună performanță a sportului românesc la Rio, după locul 5 ocupat de Corina Căprioriu la judo (cat. 57 kg).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *