Candidatul independent la prezidenţiale, Călin Georgescu, a declarat, miercuri, după desecretizarea documentelor CSAT, că nu este un „fan” al lui Vladimir Putin, dar îl vede pe acesta drept un lider al Rusiei.
„Preşedintele Putin, din punctul meu de vedere, pentru ţara lui este un lider, este un patriot, în sensul pentru ţara lui, dar nu sunt fan Putin. Eu sunt pro-România. Sunt fan poporul român”, a afirmat el la un post TV.
Călin Georgescu a spus că nu s-a întâlnit niciodată cu liderul de la Kremlin și a făcut apel la prudenţa diplomaţiei, în contextul conflictului de la graniţă.
„În limbajul diplomatic, în arta diplomatică trebuie să fii cu mare atenţie la aceste aspecte – dacă astăzi Rusia antagonizează cu Ucraina, dacă mâine vor fi prieteni? Nu ştim, este un mare risc”, a comentat Georgescu, care a adăugat că alege „strategia păcii”.
„Vom vedea ulterior”
Georgescu a mai declarat că își dorește schimbarea Constituției României, precizând că „sunt lucruri care trebuiesc modificate, mai ales după intrarea României în UE şi NATO”.
Întrebat dacă ar organiza un referendum pentru schimbarea legii fundamentale, Georgescu a răspuns: „Da, sigur că da, sunt lucruri care trebuiesc modificate, mai ales după intrarea României în Uniunea Europeană şi NATO. Sunt lucruri care evident necesită observaţii, dar cel mai important lucru este să înţelegem că Constituţia trebuie respectată în primul rând. Respectată. Nu a fost respectată deloc. Şi iau unul din cele mai importante articole – articolul 47, legat de calitatea vieţii”.
Georgescu a dat înapoi în privința aderării la Schengen, după ce anterior declarase că „este o onoare că nu am intrat în Schengen.”
Privind intrarea României în spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre, de anul viitor, el a comentat: „Rămâne de văzut.Vom vedea ulterior. Să vedem ce se va întâmpla în ziua de duminică. Cert este că, evident, voi milita pentru acest lucru şi îl voi duce la îndeplinire. Dar, pe de altă parte, la vremea respectivă, Schengenul terestru nu a fost blocat de Occident, respectiv, cum se spune, de Austria. Schengenul terestru în primul rând a fost blocat de clasa politică românească, care îşi vedea periclitate business-urile de la vamă. Despre asta vorbim”.
Anterior, Georgescu declarase în cadrul unui podcast că: „trebuie să transmitem că este o onoare pentru noi că nu am intrat în Schengen. Este bine că nu am intrat în Schengen”.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News