Skip to content
Alegeri

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE pentru a putea candida la alegerile parlamentare pe lista Pro România

Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a demisionat din formaţiune întrucât, în contextul fuziunii aprobate cu Pro România, va candida pe lista acestui partid. „Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România”, au transmis reprezentanţii ALDE, precizând că această obligatie le revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare.

Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale în cazul fuziunii a două partide obligă ALDE şi PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegaţiei Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligaţia tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România„, se arată într-un comunicat de presă transmis de ALDE, luni seară.

Conform sursei citate, această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare şi îl vizează inclusiv pe preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Conducerea ALDE a decis, în 8 octombrie, aprobarea protocolului de fuziune între ALDE şi PRO România. Decizia ALDE de a fuziona cu Pro România va fi validată la Congresul extraordinar care va avea loc în 8 noiembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *