Skip to content
Politică

Călin Popescu Tăriceanu, despre relația Iohannis-Ponta: „Este regretabil acest lucru”

Într-o intervenție telefonică realizată luni seara în emisiunea „Ultima oră”, moderată de Liliana Ruse, la postul de televiziune România Tv, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a comentat solicitarea președintelui către Victor Ponta de a-i prezenta documentele care să dovedească faptul că se află în incapacitate de a-și exercita funcția, precum și relația instituțională dintre Guvern și Președinție.

Documentele au fost transmise in România, nu numai presedintelui acum, asa cum le-a cerut, dar si altor institutii. Nu e nimic secret. Au aparut si in presa buletinele medicale ale premierului. Sigur, este un pic fortata aceasta solicitare.”, a declarat liderul PLR.

Sigur ca e clar ca relatia (dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis, n.r.) asa cum a fost pana acum pare sa se fi deteriorat. Este regretabil acest lucru.”, a adăugat Tăriceanu întrebat dacă solicitarea președintelui poate fi o dovadă a stării de neîncredere care pare să se fi instalat în relația interinstituțională dintre Guvern și Președinție.

Cât desre opțiunile pentru funcția intermiară de Prim Ministru și despre propunerea lui Ponta de a-l numi pe Gabriel Oprea, Tăriceanu a spus:

Eu cred ca aici nu sunt foarte multe optiuni. Domnul Oprea este viceprim-ministru. este o logica simpla, naturala. Exista aceasta ierarhie in cadrul Guvernului care, in opinia mea, trebuie respectata.”, a mai spus peședintele Senatului, subliniind de asemenea deteriorarea relațiilor dintre Premier și Președinte:

Eu am crezut ca o data cu plecarea domnului Basescu de la Cotroceni relatiile interinstitutionale vor reveni la normalitate. Daca presedintele renunta la pozitia de arbitru, de moderator, si va lua o pozitie partizana, atunci putem sa ne asteptam la o deteiorare  a relatiilor interinstitutionale intre presedinte si guvern.”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *