Skip to content
Politică

Călin Popescu Tăriceanu, îngrijorat de situația din Belgia: Terorismul poate fi combătut…

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat după atentatele de la Bruxelles, spunând că „terorismul reprezintă o amenințare pentru întreaga omenire”, iar soluția la această criză ar fi „participarea tuturor statelor” pentru combaterea terorismului.

De asemenea, Tăriceanu și-a exprimat compasiunea pentru poporul begian și familiile celor decedați, transmițând condoleanțe.

„Ca toți românii, am aflat și eu din mass media despre tragedia produsă în această dimineață în Belgia, în capitala Bruxelles. Din nefericire, Europa este din nou zguduită de bombe și este martora unor noi atentate. Privesc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în Belgia și ce se petrece în întreaga Europă. Sunt momente care ne arată că amenințarea teroristă este cât se poate de reală la adresa statelor europene, iar ea poate lovi în orice moment și oriunde, lăsând în urmă numeroase victime. De această dată au lovit în inima Europei, în Bruxelles, simbolul Uniunii Europene, acolo unde locuiesc și lucrează mulți români. Terorismul reprezintă o amenințare pentru întreaga omenire, nu doar pentru europeni sau pentru americani, iar acesta nu poate fi combătut decât prin participarea tuturor statelor.

În aceste momente îmi exprim compasiunea față de poporul belgian și transmit condoleanțele mele familiilor celor decedați. Aceste tragedii arată importanța solidarității statelor europene în fața pericolului terorist”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, marți, pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *