Skip to content
Politică

Călin Popescu Tăriceanu nu se lasă: Trebuie găsită o soluție cât mai repede pentru declasificarea protocoalelor

b1.ro

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului a declarat, miercuri, că se vor căuta soluții pentru declasficarea legală a protocoalelor SRI. De altfel, președintele ALDE  a precizat că CCR a declarat ilegală doar legea prin care protocoalele ”urmau să fie declasificate” , iar asupra protocoalelor, nu a decis dacă sunt legale.

„Sincer să vă spun nu pot să spun că mă așteptam sau nu, deciziile CCR sunt suverane și trebie să le respectăm și când nu ne convin. Problema juridică și politică a ilegalității protocoalelor rămâne. CCR nu a decis că protocoalele sunt legale, ci doar că legea prin care ele urmau să fie declasificate este ilegală. CCR nu are obiectiuni față de problema de fond, ci numai față de formula de legiferare. Trebuie găsită o soluție cât mai repede pentru declasificarea lor legală. Eu unul nu am de gând să depun armele în privința protocoalelor”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit postului de televiziune Digi 24.

CCR a admis, miercuri, sesizările preşedintelui Klaus Iohannis, ale PNL-USR şi ale ÎCCJ cu privire la neconstituţionalitatea unor aspecte cuprinse în Legea privind declasificarea unor documente, respectiv declasificarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *