Skip to content
Politică

Călin Popescu Tăriceanu o ameninţă pe Dăncilă cu ruperea coaliţiei dacă nu este desemnat candidat la prezidenţiale: „Să găsim o altă formulă de alianţă care să ne crească şansele”

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, face tot posibilul pentru a forţa mâna PSD-ului şi a fi el cel care e desemnat candidat în alegerile prezidenţiale din partea coaliţiei. Acesta a mers duminică seară până la a ameninţa cu ruperea coaliţiei şi formarea unei noi alianţei, probabil cu partidul lui Ponta, dacă Viorica Dăncilă va merge pe un candidat din partea PSD, potrivit B1.

”Fără doar și poate. Împreună cu colegii mei am analizat acest lucru și mă îndrept spre o candidatură. Dar ar fi mult mai util să aibă o susținere cât mai largă. Din partea coaliției PSD-ALDE sau chiar mai mult. Dacă nu vom reuși acest lucru, vom vedea dacă pot împreună cu colegii mei să găsim altă formulă de alianță care să ne crească șansele. Poate să însemne Pro România, da. Convingerea mea este că dacă vom merge cu mai mulți candidați, riscurile legate de a nu ajunge în turul doi sunt foarte mari. Candidaturile separate, dacă vom hotărî așa, pot aduce într-o campanie o anumită stare de tensiune. Și nu cred că ar ieși mai întărită coaliția noastră în noiembrie”, a declarat Tăriceanu la Antena3.

Pus în faţa faptului că intenţiile sale ar putea duce la ruperea coaliţiei de guvernare, Tăriceanu nu a respins o asemenea posibilitate.

„Eu întotdeauna acord tot respectul şi consideraţia pentru partenerii politici şi acest lucru cred că s-a văzut în aceşti doi ani şi jumătate de când am format coaliţia de guvernare, însă dincolo de orgolii cred că trebuie să avem ceva pragmatism politic, realism politic şi să vedem care este poziţionarea posibililor candidaţi (…), de aici trebuie să pornească şi analiza, şi decizia”.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a arătat duminică în urma discuţiilor cu filialele că majoritatea membrilor PSD s-au pronunţat în favoarea unui candidat din interiorul partidului.

Până acum din PSD şi-au anunţat intenţia Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Premierul Dăncilă a susţinut, de asemenea, că va candida dacă partidul îi va cere acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *