Skip to content
Societate

Călin Stegerean, repus în funcţia de manager al Muzeului Naţional de Artă al României

Facebook/Călin Stegerean

Graficianul şi criticul de artă Călin Stegerean a fost repus în funcţia de manager al Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), scrie news.ro.

În data de 6 mai 2021, Ministerul Culturii a emis Ordinul de punere în executare a sentinţei civile definitive pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti prin care se dispune reluarea de la data emiterii Ordinului a contractului între Ministerul Culturii şi domnul Călin Stegerean în calitate de manager al Muzeului Naţional de Artă al României”, se arată într-un comunicat remis vineri News.ro.

Managerul nu a putut fi contactat de News.ro pentru mai multe detalii.

Călin Stegerean a câştigat procesul intentat Ministerului Culturii în august 2017 pentru nerespectare a legislaţiei privind evaluarea sa.

Stegerean a preluat funcţia de manager al MNAR în iunie 2016, după ce a câştigat, cu media 7,59, concursul organizat de Ministerul Culturii.

Pe 13 iunie 2017, a fost notat cu 6,25 la evaluarea care a vizat perioada iunie-decembrie 2016. Într-o scrisoare adresată ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale de atunci, Călin Stegerean îi aducea la cunoştinţă acestuia că organizarea evaluării sale manageriale nu a fost legală, iar aprobarea rezultatului ar gira acţiuni ilegale şi abuzive care au avut loc ca urmare a demarării procesului de evaluare şi va bloca o serie de proiecte expoziţionale.

În urma reevaluării activităţii sale, făcută la acel moment de ministrul Ionuţ Vulpescu, Călin Stegerean a fost înlocuit în august 2017 cu Liviu Constantinescu, care a fost manager interimar la Muzeului Naţional de Artă al României urmat de Cristina Verona Tobi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *